HOUSE ON FIRE 


Na sreću, kuća mi se nikada nije zapalila. Čak i kada bi do toga došlo, požar bih dočekala potpuno nespremna. U najboljem slučaju istrčala bih napolje sa akvarijumskom kornjačom ispod miške. 
 
Zbog toga sam rešila da ovu situaciju predupredim na vreme i osiguram samo najneophodnije. Odabrala sam predmete koji po svaku cenu moraju ostati sačuvani i vođena idejom da se plastika razgrađuje hiljadu godina zapakovala ih u kese za zamrzivač. Divno providno pakovanje, vrlo praktično jer nedvosmislemno znaš šta se u njemu nalazi. Izuzev što je potpuno beskorisno na visokim temperaturama.
 
Na poslu smo pre par meseci polagali test o protivpožarnoj zaštiti. Ničeg se ne sećam, prepisivala sam.
 
Ako želim da nešto ostane čitavo pored vatre, možda je najbolje da ga upakujem u vodu.
 
Drugi doručak
 

Doručak je najvažniji!
 
Za prvi doručak najčešće biram nešto zdravo poput žitarica, voća i povrća. Ovaj obrok za mene ne predstavlja neko veliko zadovoljstvo, više ga doživljavam kao vojničku dužnost koju obavljam neposredno nakon buđenja. 
 
Nasuprot prvom doručku koji tretiram kao potrebu, drugi doručak predstavlja pravo uživanje. Najčešće biram sendviče sa pečenicom, kačkavaljem, zelenom salatom i kiselim krastavčićima. Jutros su u pekari imali samo ove sa šunkom. Nema veze, Hrana ne sme da se baca.
 
U slučaju da gori kuća, jedan obrok nosim u sebi a jedan sa sobom.
 
Medalja
 

Ne možeš da budes kompletna ličnost ako u životu nisi osvojio bar jednu medalju. Moja kolekcija ih broji taman toliko. Nije zlato već pošteno i krvavo osvojena bronza. Maj 2000. godine, Čukarica, takmičenje Mladih vatrogasaca i do samog kraja neizvesna borba u rešavanju teorijskih testova. Spisak svih učesnika na takmičenju: OŠ Đorđe Krstić, OŠ Ljuba Nenadović i OŠ Filip Kljajić Fića.
 
Štek
 

Novac koji prikupljam za nastavak školovanja ili večito prebrojavani crni fond koji svakako mora biti sačuvan od požara. Strogo devizna štednja. Trenutno stanje: 1280€.
 
Spajdermen
 

Od velike je važnosti da imaš svog superheroja koji te štiti od zla. Na Spajdermena uvek mogu da računam. U jednoj spasilačkoj akciji izgubio je levu ruku do ramena, umalo ga lojalnost nije koštala života. Ne mogu da ga ostavim na cedilu, sa pola kapaciteta se sam neće izvući.
 
Krstić
 

Još jedna stvar koja čuva od zla.
 
Zdravstvena knjižica
 

Knjižica se gubi lakše od ključeva, mobilnog telefona ili BusPluskartice ali se zato još teže pronalazi jer uvek stoji na sigurnom mestu. Potpuno beskoristan predmet koji magično nestane u ključnom trenutku a pojavi se u zdravlju i veselju. Bez ovog bledunjavog kartončeta nemoguće je dobiti lekarsku pomoć u domu zdravlja na Novom Beogradu. Na kraju se lečenje svede na Andol i čarape natopljene sirćetom.
 
U panici sam je spakovala i pripremila za nedajbože, ali zbog svojih oštrih ivica neće dugo izdržati na sigurnom. Nema joj spasa, voda polako otiče. Uostalom nije overena istekla je 17.2.2015.

Sonja Radaković

Sonja Radaković (1989. Beograd, Srbija) završila je osnovne i master studije slikarstva 2014. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu gde više ne radi kao saradnik u nastavi. Aktivno izlaže od 2007. godine. Učestvovala je na nekoliko samostalnih i velikom broju grupnih izložbi i projekata u zemlji i regionu. Višegodišnji je stipendista Fonda za mlade talente Republike Srbije i dobitnik nagrada iz oblasti slikarstva.

Od 2013. aktivno se bavi kurvanjem u umetnosti.

http://www.sonjaradakovic.net


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Šta je 642 
sub 24. novembar 2018.

MOST WANTED

Mirko Ilić Tijana T. Britanija SFRJ Amerika 642 Ana Maria Rossi Dejana Vučićević Tijana Kojović Ivan Grubanov Kosovo TKV Bratislav Pantelić Amfilohije 30. februar Irina Simić Milena Vukmirović Dimitrije Vojnov Nenad Radujević Marina Marković Bibi Netanjahu Bogomir Doringer Bret Iston Elis Apple Maja Kojović Ahmadinedžad Evropska unija Stiv Džobs Parobrod Marija Pavlović Mats Staaub Maja Maljević Angela Merkel Aleksandar Maćašev Kejt Mos Barak Obama Čiča Srbija Jugoslavija Kristofer Hičens Irena Škorić Aleksandar Đorđević Đorđe Stojanović Jelena Đurović Josip Broz Tito Agitpop Dejvid Kameron Vuk Jeremić Doktor Dum Beba Kapičić Mit Romni Stanislav Mirković Jelena Novaković EU
NATO

European Union

Doba Nevinosti