Pre dva meseca sam se vratila iz Njujorka ali tek sad razdužujem priloge koje sam tamo napravila. Ovo kašnjenje je opravdano jer sam u međuvremenu povredila nogu pa nisam mogla da radim.

AGITPOP TV
ned 15. septembar 2019.
   

Neke pesme prvi put čujemo na filmu a neke provalimo kada se stave u kontekst filmske scene koja nam se dopadne... Muzika u filmovima je važna komponenta a u ovoj emisiji "The Overlook: Songs and stories" slušate moj izbor najupečatljivijih scena i savremene muzike koja ih je pratila.

RADIO
pon 2. septembar 2019.
   

Televizija je moja velika pasija a neke pesme sam otkrila upravo gledajući serije... Ovo je specijal od skoro sat vremena a u miksu su TV hitovi Castle Rock, The Newsroom, Halt and Catch Fire, Euphoria i fenomenalne pesme koje su pratile upečatljive scene - Van Morisson, Pixies, Gene Pitney, Elvis Costello i drugi...

RADIO
čet 22. avgust 2019.
   

Podcast o omiljenim pesmama - pet melodija za bolesnike i one koji se tako osećaju :)

RADIO
pet 26. juli 2019.
   

Deveti film Kventina Tarantina ”Bilo jednom u Holivudu” je prikazan u Kanu uz ovacije publike i odlične kritike. Američka premijera je zakazana za 26.07. a publika u našoj zemlji će ovo ostvarenje moći da vidi 15. avgusta. U pitanju je "all star" kasting, tu su Leonardo Dikaprio, Bred Pit, Al Paćino a interesantno (i tužno) je da ćemo poslednji put na filmu gledati i nedavno preminulog Luka Perija.

AGITPOP TV
čet 11. juli 2019.
   

Jedna od omiljenih tema u regionalnim medijima su uspesi ovdašnjih filmskih radnika.

AGITPOP TV
uto 2. juli 2019.
   

Još uvek smo pod utiscima serije Černobil i zato vam u današnjoj MONDOPop epizodi Jelena predlaže dobre filmove o nuklearnim i ostalim katastrofama…Interesantno, ovih naslova nema mnogo i prilično je teško snimiti zaista kvalitetno ostvarenje koje će i da zabrine ali i zabavi publiku i kritiku.

AGITPOP TV
uto 2. juli 2019.
   

U novom izdanju MONDOPop Jelena nam prenosi svoje utiske sa lica mesta - iz Černobilja u Ukrajini. Takođe, govori se i o hit seriji "Černobilj" koja je koprodukcija HBO i britanske stanice Sky.

AGITPOP TV
uto 2. juli 2019.
   

Obožavate "To", "Bekstvo iz Šošenka" i "Keri", ali da li ste znali da je literatura Stivena Kinga skoro sto puta korišćena kao predložak za filmove, serije, stripove, muziku pa čak i jednu operu...

AGITPOP TV
uto 2. juli 2019.
   

31. marta 1999. prvi put je ekranom pala kiša zelenog koda koji programira junak Neo (Kijanu Rivs). Tako je najavljen dolazak novog veka ali i era Interneta i našeg sajber života.

AGITPOP TV
uto 2. juli 2019.
   

Pre pedeset godina na kansku Kroazetu ušetali su Džek Nikolson, Denis Hoper i Piter Fonda. Promovisali su film koji je postao kulturni fenomen i uticao na smer u kome će da pojuri tzv. "Novi Holivud". U pitanju je "Easy Rider" kod nas preveden i kao "Goli u sedlu". Reditelj Denis Hoper i scenarista Piter Fonda su inspiraciju našli u delu "The Trip", niskobudžetnom filmu koji je po scenariju Džeka Nikolsona režirao Rodžer Korman.

AGITPOP TV
uto 2. juli 2019.
   

Današnja MONDOPop epizoda je na neki način nastavak one vrlo popularne u kojoj je Jelena govorila o najvatrenijim erotskim i seksi scenama iz istorije kinematografije… Posle emitovanja usledila su pitanja gledalaca na škakljivu temu – da li postoje filmovi u kojima su glumci ZAISTA vodili ljubav pred uključenim kamerama?

AGITPOP TV
uto 2. juli 2019.
   

Dokumentarac "Leaving Neverland" (Napuštajući Nedođiju) reditelja Dena Rida premijerno je prikazan na Sandens festivalu početkom godine. Ovo je jedan od najgledanijih dokumentarnih filmova kanala HBO i britanskog Kanala 4, a emitovaće se u više od 130 zemalja. Fondacija kojom upravlja porodica Majkla Džeksona je tužila producentske kuće, traže obeštećenje od sto miliona dolara.

AGITPOP TV
sre 20. mart 2019.
   

Zašto je ponovo aktuelan danas? Naime, radnja originalnog filma se događa u Los Anđelesu 2019, a pojavljuju se tehnološke inovacije od kojih neke zaista koristimo a druge su i dalje u sferi fikcije.

AGITPOP TV
uto 5. mart 2019.
   

Ove nedelje gost Jelene Đurović je selektor i umetnički direktor Jugoslav Pantelić koji preporučuje svoj TOP 5 filmova koji nisu toliko u žiži a veoma su dobri i inspirativni.

AGITPOP TV
uto 5. mart 2019.
   

"I could feel at the time

RADIO
ned 8. septembar 2019.
   

Pogledajte novi Agitpop o Tarantinovom hitu (spojlere najavljujemo kad ih ima)!

AGITPOP TV
pon 26. avgust 2019.
   

Deo ovog teksta objavljen je na portalu BalkanInsight .

WORD
ned 28. juli 2019.
   

Pogledajte novo izdanje emisije AgitPop, jer zajedno slećemo na Mesec. Pre pola veka, u noći između 20. i 21. jula 1969, ORAO JE SLETEO* a napravljen je i taj mali korak za čoveka i veliki za čovečanstvo. Ono o čemu su sanjali Galilej, Hevelije, Žil Vern ali i reditelji Melijes i Fric Lang ostvarila je posada američkog Apolo 11.

AGITPOP TV
sub 20. juli 2019.
   

Podcast "The Overlook: Five songs and stories", pola sata muzike i priče o fenomenalnim pesmama.

RADIO
uto 9. juli 2019.
   

Ostajemo u domenu "katastrofa" – govorili smo o Černobilu ali i filmovima katastrofe… Danas se Jelena bavi potencijalnim blokbasterima u koje je mnogo investirano a oni su izgubili po 100 miliona dolara i više.

AGITPOP TV
uto 2. juli 2019.
   

Pre četiri decenije, 25. maja 1979. premijerno je prikazan drugi film Ridlija Skota "Alien", na ovim prostorima tada preveden i kao "Osmi putnik" i kao "Tuđin".

AGITPOP TV
uto 2. juli 2019.
   

Milan Marić je jedan od najpopularnijih i najzauzetijih domaćih glumaca.

AGITPOP TV
uto 2. juli 2019.
   

U ovonedeljnom izdanju emisije MONDOPop umetnički direktor Marko Grba Singh govori o programskim novitetima i preporučuje ostvarenja koji su za njega posebno značajni. Od Šantal Akerman i njenog emotivnog i potresnog filma o raspadu SSSR "From the East", preko hrvatskih "Kartolina" do dobitnika Oskara "Free Solo" (Slobodan i sam).

AGITPOP TV
uto 2. juli 2019.
   

Jelena preuzima ulogu Ajnštajna i Hokinga za šesti osnovne, pa kroz kinematografiju (i kamile!) pokušava da sebi i drugima objasni ovaj svemirski fenomen.

AGITPOP TV
uto 2. juli 2019.
   

Šta je smešno? Kažu da ljude ne možete naterati da se zaljube ili da im nešto bude smešno… Zato je priča o duhovitim filmovima uvek krajnje subjektivna a Jelena u jubilarnom šezdesetom izdanju MONDOPop govori o svojim favoritima.

AGITPOP TV
uto 2. juli 2019.
   

Reditelji Paolo Sorentino i Mateo Garone su slična generacija i umetnički takmaci – miljenici su italijanske filmske kritike i publike. Sorentino je dobio Oskara za delo "Velika lepota" dok je Garone osvojio Gran pri u Kanu za ostvarenje "Gomora". (Ovaj film je bio baziran na pričama iz bestselera Roberta Saviana a nekoliko godina kasnije snimljena je i hit serija.)

AGITPOP TV
uto 2. juli 2019.
   

Završio se FEST, a Jelena sa vama deli svoje utiske – u današnjoj emisiji MONDOPop preporučuje dva hrvatska filma koja su joj se dopala: "Osmi povjerenik" Ivana Salaja i "Poslednji Srbin u Hrvatskoj" Predraga Ličine (hrvatsko-srpska koprodukcija).

AGITPOP TV
ned 17. mart 2019.
   

Ovo je bila jedna od slabijih godina za umetnički film, odlična za blokbastere i ponajbolja za tračeve! Za nekoga sve, za svakog ponešto - to je mogao biti moto ovogodišnje dodele Oskara... Nekoliko stvari su se dogodile po prvi put, i o tome će Jelena govoriti u ovom izdanju emisije MONDOPop.

AGITPOP TV
uto 5. mart 2019.
   

Pred nama je praznik ljubavi, jedni slave Svetog Trifuna, drugi Svetog Valentina a treći samo traže razlog da pogledaju dobre ljubavne filmove sa voljenom osobom…

AGITPOP TV
sub 16. februar 2019.