Novi Standard, komentari na tekst "Blagovest Amerike ili istorijski koreni njene "izuzetnosti" | pet 25. oktobar 2013.

"Читао сам св. Владику Николаја и обожавам да га читам, и свакако да ћу читати и Јустина Поповића којег ми препоручују на сваком кораку. Него, у задње време сам овде на Стандарду обично пасивни читалац у расправама између Туљанина, Мамбе, Крстивоја, Симе, Адептуса, Вас и осталих, који сте сви махом познаваоци филозофије, па сте и на мене пренели ту страст те сам почео да се интересујем мало више. Овде не убрајам геополитику за коју се занимам одавно као ни наше верске филозофе које сте споменули, а које сам читао одавно.

И хвала Вам на овим побројаним руским филозофима и на информацијама, кажу да је хладна зима пред нама, биће времена да се чита :)"

"Da li su sami Amerikanci svesni bogoslovske pozadine svog geopolitičkog sukoba sa Evroazijom, sa Rusijom? Neosporno je da jesu i pokadkad im je to daleko jasnije nego Rusima.
Postoji posebno protestantsko eshatološko učenje koje se naziva DISPENZACIJALIZAM, od latinskog DISPENSATIO, što se može prevesti kao PROMISAO, ZAMISAO, NAMERA. Prema ovoj teoriji, Bog ima jednu "zamisao" u odnosu na hrišćane-anglosaksonce, drugu u odnosu na Jevreje, a treću u odnosu na sve ostale narode. Anglosaksonci se smatraju "potomcima deset plemena Izrailjovih, koja se nisu vratila u Judeju iz Vavilonskog ropstva". Ovih deset plemena se "setilo svog porekla prihvativši protestantizam kao svoju osnovnu veroispovest".
"Promisao" o protestantskim anglosaksoncima, po mišljenju sledbenika dispenzacijalizma je sledeći: pred kraj vremena treba da nastupi smutna epoha ("nevolja velika", TRIBULATION). U tom trenutku će sile zla, "imperija zla" (kada je Regan nazvao SSSR "imperijom zla" imao je u vidu upravo ovaj eshatološki biblijski smisao) napasti protestante anglosaksonce (a takođe i druge "rođene ponovo" - BORN AGAIN) i na kratko vreme će zacariti "gnusoba opustošenja". Glavni negativni junak ove "smutne epohe" (TRIBULATION) jeste "car Gog". A sda sledi veoma važan momenat: OVAJ LIK SE STALNO I POSTOJANO POISTOVEĆUJE U ESHATOLOGIJI DISPENZACIJALISTA SA RUSIJOM.
Prvi put je to jasno formulisao za vreme Krimskog rata 1855. godine evangelista Xon Kaming. Tada je on poistovetio s biblijskim "Gogom, princem Magoga" - predvodnikom najezde na Izrailj, koja je predskazana u Bibliji - ruskog cara Nikolaja Prvog. S posebnom snagom je ova tema ponovo izbila 1917. godine, a u razdoblju "hladnog rata" ona je postala faktički i zvanični stav "moralne većine" religiozne Amerike.
Drugačiji "promisao", po učenju dispenzacijalista, Bog ima u odnosu na Izrailj. Pod "Izrailjom" oni podrazumevaju bukvalnu obnovu jevrejske države pred kraj vremena. Za razliku od pravoslavnih i svih normalnih hrišćana, protestantski fundamentalisti su ubeđeni da biblijska proročanstva o učešću naroda Izrailjeva u događajima "kraja vremena" treba shvatati bukvalno, strogo na starozavetni način, te da se ona odnose na one Jevreje koji nastavljaju da ispovedaju judaizam i danas. Jevreji na kraju vremena treba da se vrate u Izrailj, da obnove svoju državu (ovo "dispenzacijalističko proročanstvo" se na neobičan način bukvalno ostvarilo 1947. godine) i zatim da budu izloženi najezdi Goga, to jest "Rusa", "Evroazijaca".
Dalje počinje najčudniji deo "dispenzacijalizma". U trenutku "velike nevolje" pretpostavlja se da će anglosaksonski hrišćani biti "uzeti" ("uzneseni") na nebo (RAPTURE) - kao na "kosmičkom brodu ili tanjiru" - i tamo će sačekati kraj rata Goga (Rusa) sa Izrailjom. Zatim će se oni (anglosaksonci) zajedno s protestantskim "Hristom" ponovo spustiti na zemlju, gde će ih sresti Izrailjci koji su pobedili Goga i odmah će preći u protestantizam. Tada će početi "hiljadugodišnje carstvo" i Amerika će zajedno sa Izrailjem potpuno vladati u stabilnom raju "otvorenog družtva" i "jedinstvenog sveta".
Ova ekstravagantna teorija bila bi baština marginalnih fanatika da nema nekih okolnosti.
Prvo, ubeđeni "dispenzacijalista", koji je iskreno verovao u bukvalno ispunjenje ovakvog eshatološkog scenarija, bio je izvesni Sajrus Skofild, poznat po tome što je sastavio najpopularniju Bibliju na engleskom jeziku - SCOFIELD REFERENCE BIBLE, koja je rasprodata u tiražu od više miliona primeraka. U Americi se ova knjiga može sresti na svakom koraku. Skofild je umetnuo u biblijski tekst sopstvene istorijske komentare i proročanstva o budućim događajima, izražene u duhu radikalnog "dispenzacijalizma" na taj način što je neupućenom čitaocu teško da razlikuje pravi biblijski tekst od njegovog dispenzacijalističkog tumačenja od strane Skofilda. Zato propaganda hrišćanstva u anglosaksonskom svetu, a posebno u USA , već u samoj osnovi nosi elemente "patriotskog" američkog vaspitanja (MANIFEST DESTINY), rusofobske eshatološke indoktrinacije i cionizma. Drugim rečima, u "DISPENZACIJALIZMU" JE OVAPLOĆEN NAJNOVIJI OBLIK ONE VIŠEVEKOVNE IDEOLOGIJE KOJA SE NALAZI U TEMELJU DUALIZMA ISTOK-ZAPAD, dualizma o kojem smo govorili.
U nekim tekstovima savremenih dispenzacijalista "promisli se dovode u vezu sa najnovijim tehničkim dostignićima, te tako nastaju slike "atomskog dispenzacijalizma", odnosno, posmatranja "atomskog oružja" kao nekakvog apokaliptičnog elementa. Tu Rusija (ranije SSSR) ponovo istupa u svojstvu "sila zla", "nuklearnog cara Goga".
Popularizator ovog "atomskog dispenzacijalizma" bio je evangelista Hal Lindsi, autor knjige interpretacije proročanstva "BIVŠA VELIKA PLANETA", koja je rasprodata u tiražu od 18 miliona primeraka (po svom tiražu svojevremeno je to bila druga knjiga posle Biblije). Njegov vatreni pristalica bio je niko drugi do Ronald Regan koji je redovno pozivao Lindsa da drži predavanja atomskim stratezima u Pentagonu. Drugi "nuklearni dispenzacijalista", televizijski evangelista Džeri Folvel, postao je pod istim Reganom najbliži savetnik vlade, učestvovao u njenim zatvorenim sednicama i konsultacijama Generalštaba, gde se raspravljalo o pitanjima atomske bezbednosti. Tako se arhaične religiozne eshatološke koncepcije izvrsno prilagođavaju svetovnom i progresivnom američkom društvu s visokim tehnologijama, geopolitičkom analitikom i sistemima političkog menadžmenta, koji izvrsno funkcionišu.
Uzgred, upravo dispenzacijalizam objašnjava bezuslovnu proizraelsku poziciju USA, koja se inače bez toga ne može shvatiti, poziciju koja je na svakom koraku u otvorenoj suprotnosti s geopolitičkim i ekonomskim interesima te zemlje. Solidarnost protestantskih fundamentalista sa sudbinom zemaljskog Izrailja, obnovljenog 1947., što je u očima protestanata bila neposredna i ubedljiva potvrda Skofildovog tumačenja Biblije, zasnovana je na dubinskim bogoslovskim eshatološkim temama.
Isto toliko si duboki i postojani antiruski, antiistočni, antievroazijski principi američkog mišljenja. To su dubine odricanja i mržnje, ukorenjene i brižljivo odgajane vekovima neprijateljstva.

Foto: Prsten vojnih baza Sjedinjenih Američkih Država"

komentari (0) ostavite komentar


STANJE SVESTI ARHIVA

Srbin.info, komentari na tekst: Poslanik Dveri Nogo se kandiduje protiv Obradovića na mesto predsednika pokreta ned 17. februar 2019.
Novi Standard, komentari na tekst "Njujork Tajms: Vučić sve više liči na Putina" ned 20. januar 2019.
Matt Oswald ned 23. decembar 2018.
NSPM, komentari na tekst: "Ko zaista stoji iza aktuelnog talasa migracija prema SAD" ned 18. novembar 2018.
B92, komentari na tekst: MUP zatvorio vojni kamp za decu na Zlatiboru ned 19. avgust 2018.
Srbin.info, komentari na tekst: Vrhunsko licemerje Stoltenberga ned 10. juni 2018.
Srbin.info, komentari na tekst - Bokan: Šta je to što Hrvati imaju, a mi nemamo... ned 25. mart 2018.
Novi Standard, komentari na tekst "Faktor Putin" ned 21. januar 2018.
B92, Komentari na tekst: "Brzi centrar i kontre Crnogorki "ubile" Srbiju" pon 11. decembar 2017.
Srbin.info, komentari na tekst: SMETA IM ZBOG RUSA: Zadatak Kondolize Rajs je brzo eliminisanje Milorada Dodika ned 26. novembar 2017.
Novi Standard, komentari na tekst: TRAMP JE POTPISAO, ŠTA SAD? ned 6. avgust 2017.
WebTribune.rs, komentari na tekst - POTVRĐENO: Naučnici pronašli dokaz da vanzemaljci postoje, pronađeni uzorci koji otkrivaju do sada nezamislivo ned 11. juni 2017.
Kurir, komentari na tekst: ČUDO NA VASKRŠNJOJ LITURGIJI - Na Putinovom čelu ponovo se ukazao krst! ned 16. april 2017.
Standard, komentari na tekst "Kupujte ustaško!" ned 18. decembar 2016.
Večernje novosti, komentari na tekst "NOVAK IZABRAO AMETIST: Đoković ne nosi više krst oko vrata" čet 20. oktobar 2016.
Srbin.info, Komentari na tekst: Šešelj - Nokautiraću onog ko mi čestita rođendan! sre 12. oktobar 2016.
Kurir, komentari na tekst: "BRED PIT BESAN: Bosanka kriva za krah mog braka!" pon 26. septembar 2016.
Srbin.info, Komentari na tekst: Danijel Pejdž objasnila Amerima - Srbi su neverovatni, dali bi ti košulju... pon 22. avgust 2016.
B92, komentari na tekst "Bizaran okršaj Pokemon fanova, antifašista i Pegide" pet 29. juli 2016.
YouTube, komentari na video: Jovan Deretić - Celokupna evropska civilizacija ima srpske korene! pet 1. juli 2016.
Webtribune, komentari na tekst: "Angela Merkel potpisala šokantan zakon: CIA preuzima potpunu kontrolu nad nemačkim obaveštajnim službama" čet 16. juni 2016.
Srbin.info, Komentari na tekst: Šešelj nastavio da otkriva: Toma ima dete sa aktuelnom poslanicom SNS-a uto 24. maj 2016.
Standard, komentari na tekst "Pismo glasaču Dveri" sre 4. maj 2016.
NSPM, komentari na tekst "Prljava kampanja protiv Sande Rašković" sre 13. april 2016.
Srbin.info, komentari na tekst: POGLEDAJTE - SJAJNO! Mladi Amerikanci sviraju "Marš na Drinu" i igraju srpsko kolo  pon 28. mart 2016.
Webtribune, komentari na tekst: "Nije Kosovo oteto zbog rudnih bogatstava nego zbog nečeg mnogo strašnijeg" ned 28. februar 2016.
Kurir, komentari na tekst: "KAKVA PRIČA, A ISTINITA: Slepa devojčica progledala pod Ostrogom!" ned 14. februar 2016.
FacebookReporter, komentari na tekst: "Filip je svoju diplomu pravnog fakulteta primio - u srpskoj nošnji" ned 31. januar 2016.
Kurir, komentari na tekst: "DRUGI SVETSKI RAT JE BIO NAMEŠTEN: Evo ko je bio Hitler, šta je i za koga je radio" sub 23. januar 2016.
Kurir, komentari na tekst: "PUTIN SAMO DA SE PREKRSTI: Evo kako su Srbi čestitali Božić ruskom predsedniku!" sub 16. januar 2016.
Fakti.org, komentari na tekst: Ameriku čeka potpuno uništenje - Na Svetoj Gori izdata knjižica sa proročanstvom ned 3. januar 2016.
Vesti Online, komentari na tekst: Svaki deseti Srbin je Viking pon 21. decembar 2015.
Kurir, komentari na tekst: TIH DANA SE PUTIN MOLIO BOGU I PLAKAO: Najteži trenuci tokom vladavine najmoćnijeg čoveka na svetu! sub 5. decembar 2015.
Srbin.info, komentari na tekst: Како ће Путин казнити Турску? sub 28. novembar 2015.
Srbijadanas.net, Komentari na tekst: SENZACIJA: DNK STANOVNIKA NA JUGU SRBIJE ISTA KAO I KOD KOSTURA IZ 4. VEKA PRE HRISTA čet 12. novembar 2015.
Webtribune, komentari na tekst: "Balkan ključa, ali to niko ne vidi!" uto 3. novembar 2015.
Kurir, komentari na tekst "ISPOVEST ČOVEKA KOJI JE BIO ČLAN ILUMINATA" pon 12. oktobar 2015.
Srbin.info, komentari na tekst: "CIA odgonetnula TAJNU Analizirajući GOVOR: Otkriveno tko je bio Tito?" uto 29. septembar 2015.
Webtribune.rs, komentari na tekst: "Dolazi 24. septembar i proročanstvo Stivena Hokinga: Opiti u CERN-u će uništiti univerzum ili izazvati apokalipsu na Zemlji" sre 16. septembar 2015.
Srbin.info, komentari na tekst: "Boško Obradović: Da ne bi bilo pedera na ulicama, moramo da smenimo pedere koji su u foteljama" sub 5. septembar 2015.
Novosti, komentari na tekst "Juriš na Dedinje" sub 29. avgust 2015.
Pravda, komentari na tekst: "PROROK SA KOSMAJA: Putin će vladati do kraja života, Kosovo se vraća Srbiji" sre 12. avgust 2015.
Webtribune.rs, komentari na tekst: "Nacističke mape i dokumenti o Agarti potvrđuju teoriju da je Zemlja šuplja" ned 2. avgust 2015.
Srbin.info, komentari na tekst: "Sveti vladika Nikolaj piše Čerčilu o Draži" čet 23. juli 2015.
Kurir, komentari na tekst: "NEVEROVATNO ŠTA RADE ĐOKOVIĆU: Ovim trikom Englezi pokušavaju da sruše Novaka" pon 6. juli 2015.
Webtribune.rs, komentari na tekst: "Vojna tajna SAD: Pentagon krije, Anunaki (sumerski bogovi) dolaze" sub 27. juni 2015.
Srbin.info, komentari na tekst: "Pozdrav vladike Grigorija papi Franji u Sarajevu" ned 14. juni 2015.
Telegraf, komentari na tekst: NEOBJAŠNJIVA MISTERIJA: Crna ptica s crvenim znakom na čelu pala s neba baš kad je Draža pomilovan! čet 4. juni 2015.
Kurir, komentari na tekst: "EVROVIZIJA 2015: Srbija u finalu" pet 22. maj 2015.
Standard.rs, komentari na tekst: "Crtica o 9. maju" sub 9. maj 2015.
Srbin.info, komentari na tekst: Arhimandrit Rafailo Karelin - "Homoseksualizam i pravoslavna crkva: Nova Sodoma i sodomiti" pet 1. maj 2015.
Kurir, komentari na tekst: "KRST SE UKAZAO NA LICU VLADIMIRA PUTINA: Čudo na Uskršnjoj liturgiji u hramu Hrista Spasitelja!" uto 21. april 2015.
Webtribune.rs, komentari na tekst: "Nemački naučnik otkrio: Srbi su postavili osnove današnje civilizacije" pon 13. april 2015.
Srbin.info, komentari na tekst: "Ko je general Šojgu?" sub 4. april 2015.
Kurir, komentari na tekst: "ODOŠE I OBRAZ I ČOJSTVO" sub 28. mart 2015.
Srbin.info, komentari na tekst: UDARIO SRBIN NA SRBINA: Obrt? Ovo je čovek koji je zarobio Počuču sub 21. mart 2015.
Kurir, komentari na tekst: "NIKO NE ZNA GDE JE PUTIN: Predsednik nije viđen od 5. marta, šta se sprema u Kremlju?" čet 12. mart 2015.
Webtribune.rs, komentari na tekst: "Ringo Star javno priznao da je Pol Makartni umro još 1966" uto 3. mart 2015.
Srbijadanas.net, komentari na tekst: "Srpska istorija u udžbeniku za šesti razred osnovne škole" ned 22. februar 2015.
Kurir, komentari na tekst: "PUTINOVA NAJVEĆA PRETNJA: Objaviću satelitske snimke i dokazati da je rušenje kula STC režirano!" ned 15. februar 2015.
Srbin.info, komentari na tekst: Mirjana Bobić Mojsilović - SIRIZA i Šešelj - plod međunarodne zavere ned 8. februar 2015.
Standard.rs, komentari na tekst: "Kim Džong Un u Moskvi ili može li Rusija da ujedini dve Koreje" ned 1. februar 2015.
"Blic" komentari na tekst "Otvoren 8. Kustendorf - Tasovac doneo tepih, Kusta prošetao vuka" sub 24. januar 2015.
Kurir, komentari na tekst "Otac Tadej znao lek za rak: Pročitajte recept i metodu za lečenje" ned 18. januar 2015.
Kurir, komentari na tekst "SLETANJE NA MESEC JE LAŽ: Program režirali NASA i Kjubrik" pon 12. januar 2015.
www.web-tribune.com, komentari na tekst: "KUSTOS MUZEJA IZ TEMIŠVARA, OLGA PUTIN: PUTIN JE POREKLOM SRBIN, NJEGOVI SU SE ODSELILI SA KOSMETA ZA VREME VELIKE SEOBE SRBA 1690.!" uto 30. decembar 2014.
Kurir, komentari na tekst "Četnik Miličić izludeo Hrvate" sre 24. decembar 2014.
Standard.rs, komentari na tekst: "Vladimir Kršljanin: Mobilišimo se, vreme je da se završi okupacija Srbije!" čet 18. decembar 2014.
NSPM, komentari na tekst - "Zidojče Cajtung: Srbija se trezni od ruskog uticaja" pon 8. decembar 2014.
Srbin.info, komentari na tekst: Sanda Rašković - Šešeljeve optužbe besmislene sub 29. novembar 2014.
Standard.rs, komentari na tekst: "Nikita Mihalkov: Zašto se Zapad plaši novog rođenja Rusije" pet 21. novembar 2014.
NSPM, komentari na tekst - Đorđe Vukadinović "Ko ne čeka Šešelja, dočekuje Ramu" pet 14. novembar 2014.
NSPM, komentari na tekst - Mirjana Bobić Mojsilović "Krivi krastavci ili dobrodošli u Vrli novi svet" sub 8. novembar 2014.
Standard.rs - Komentari na tekst Željko Cvijanović: "PATRIOTSKI BLOK U DEVET TEZA" sub 1. novembar 2014.
Srbin.info, komentari na tekst: "SRS: Dočekajmo Putina!" ned 12. oktobar 2014.
Srbin.info, komentari na tekst: "ZA NAS PREPREKA NEMA": Četnici zakazali datum za šetnju u Novom Pazaru  uto 30. septembar 2014.
Kurir, komentari na tekst "GLAS ANĐELA: Poslušajte Ruskinju kako peva Vidovdan" sre 3. septembar 2014.
Julie Lenarz pet 22. avgust 2014.
Novi Standard, komentari na tekst: "СКОРО ПА ПРЕКАСНО" sub 16. avgust 2014.
Srbin.info, komentari na tekst: "Uništen UKR Južni kotao, ali i Donjeck potpuno opkoljen" sub 9. avgust 2014.
Novosti, komentari na tekst: "Mi slobodni zidari daleko smo od zavera" čet 17. juli 2014.
Pravda, komentari na tekst: "Tom Henks: Kosovo će opet biti srpsko" uto 8. juli 2014.
NSPM, komentari na tekst "Rusija ponudila Srbiji 26 aviona MIG29 M2" čet 19. juni 2014.
NSPM, komentari na tekst "Put u Novorusiju" sub 14. juni 2014.
Kurir, komentari na tekst "Premijer Bugarske: Obustavljamo radove na Južnom toku" ned 8. juni 2014.
Blic, komentari na tekst "Evrovizija: Tijana se oprostila od finala! Perverzne Poljakinje i transvestit prošli dalje" pet 9. maj 2014.
Kurir, komentari na tekst "Ruse čuva mrtva ruka" pet 18. april 2014.
Blic, komentari na tekst "Manekenka Maja Atanasijević "ispljuvala" Beograđane..." uto 25. mart 2014.
Standard.rs: Komentari na tekst "Zašto je rušen Novi Standard?" pet 28. februar 2014.
Kurir, komentari na tekst "Misterija u Šarganu: Žensko lice se prikazuje na ulasku u tunel?" čet 9. januar 2014.
Blic, komentari na tekst "Predsednik Nikolić u bajkerskom prsluku sa noćnim vukom" uto 3. decembar 2013.
Novi Standard, komentari na tekst "Fon Klauzevic, Prizren" čet 14. novembar 2013.
Vaseljenska.com, komentari na tekst: "Knjiga Novaka Đokovića - brutalna promocija okultizma" sub 5. oktobar 2013.
B92, komentari na tekst "Stiven Hoking: Život nakon smrti je bajka" ned 22. septembar 2013.
NSPM, komentari na tekst "Molba za oprez iz Rusije" pet 13. septembar 2013.
Kurir, komentari na tekst: "Severina na da Milanu da vodi dete van Hrvatske" pet 16. avgust 2013.
Srbin.info, komentari na tekst "Uporedite - dete iz pravoslavne porodice i dete odgajano u gej zajednici" čet 18. juli 2013.
NSPM, komentari na tekst "Emil Vlajki: Onaj ko dođe posle Dodika prodaće RS" sre 19. juni 2013.
Motivacioni.info - Komentari na tekst "Slučaj Kačavenda" pet 24. maj 2013.
Novi Standard, komentari na tekst "Šanse Srbije ili Posle beogradskog mitinga" sub 11. maj 2013.
Novi Standard, komentari na tekst "Potpisali su" sub 20. april 2013.
Kurir, komentari na tekst: "Severna Koreja napada 15.aprila" sub 6. april 2013.
NSPM, komentari na tekst "Nacrt sporazuma Beograda i Prištine" ned 17. mart 2013.
Novi Standard, komentari na tekst "Koštunica: Upozoravamo vlast da ne čini ono šti niko pre nje nije" pon 4. mart 2013.
Kurir, komentari na tekst: "Armagedon iznad Urala" sub 16. februar 2013.
Novi Standard, komentari na tekst "Dvojac" uto 5. februar 2013.
Facebook grupa "Serbona" ned 13. januar 2013.
B92, komentari na tekst: "Houra: Na koncertu i "Ruža hrvatska" pet 14. decembar 2012.
B92, komentari na tekst: "Crnogorci demantuju Njutna?!" čet 29. novembar 2012.
Kurir, komentari na tekst: "Srbi prebili navijače Dinama u Parizu" uto 6. novembar 2012.
Kurir, komentari na tekst: "Sviraću gusle kao što su svirali i moji preci" ned 21. oktobar 2012.
Blic, komentari na tekst "Đilas: U Parizu bi putnika bez karte iz Berana strpali u zatvor" sub 6. oktobar 2012.
Blic Sport, komentari na tekst "Obradović: Novak se našao na udaru" ned 16. septembar 2012.
Standard, komentari na tekst: Ljiljana Smajlović "Odbrana Srba" pet 31. avgust 2012.
Vijesti, komentari na tekst "Nakon Ibice i Sardinije, najviše privatnih letova za Tivat" pon 13. avgust 2012.
B92, komentari na tekst "SAD napadaju Iran Teslinim oružjem?" uto 24. juli 2012.
B92, komentari na tekst "Rodžeru sedmi Vimbldon i prvo mesto" ned 8. juli 2012.
NSPM, komentari na tekst "Ivica Dačić: Žandarmerija ne treba da koristi zakletvu" ned 1. juli 2012.
Standard, komentari na tekst - "Slobodan Antonić još jednom protiv Novog Standarda" pet 1. juni 2012.
Standard, komentari na tekst "IZVEŠTAJ TIMA DVERI ZA PREGLED BIRAČKOG MATERIJALA" sub 12. maj 2012.
Kurir, komentari na tekst "Kandić: Toma je prihvatljiv!" sre 2. maj 2012.
NSPM, komentari na tekst "Inicijativa za spas Srbije" ned 15. april 2012.
Kurir, komentari na tekst "Postao sam slavni DSS tupadžija" uto 3. april 2012.
Kurir, komentari na tekst "Na Kosovu jedno od tri svetska nalazišta hrizoprasa" pon 19. mart 2012.
Blic, komentari na tekst: "Kako vam se dopada Željkova pesma za "Evroviziju"?" pon 12. mart 2012.
Kurir, komentari na tekst "Ona je zavela našeg Noleta" ned 26. februar 2012.
Standard, komentari na tekst "Idite kući, ambasadore Mas"  pon 20. februar 2012.
B92, komentari na tekst "Oštra polemika oko verske nastave" sre 8. februar 2012.
Kurir, komentari na tekst "Hrvati objavili pismo Novosađanke: Izvinite što vas bagra teroriše" čet 26. januar 2012.
Portal Analitika - komentari na tekst "Fašistička akcija „Kurira“: Pomozimo Jovu Kapičiću da se iseli " pet 20. januar 2012.
Blic, komentari na tekst "Dačić: Republika Srpska je Pijemon srpstva" sre 11. januar 2012.
Blic, komentari na tekst "Kusturica: "Na Titovo mesto je stigla Anđelina Džoli" pon 2. januar 2012.
Standard, komentari na tekst "Zašto su Srbi sinonim zla u filmu Anđeline Džoli"  sre 28. decembar 2011.
B92, komentari na tekst "Sveti Nikola nacionalni praznik" ned 18. decembar 2011.
Standard, komentari na tekst "Predsednik sunce ne odustaje od sebe"  ned 11. decembar 2011.
You Tube, komentari na video "Novak Đoković prekida Tadića dok priča o Kosovu" pet 2. decembar 2011.
Pravda, komentari na tekst "Pošaljite srpsku vojsku na Kosovo" pon 28. novembar 2011.
Standard, komentari na tekst Željka Cvijanovića "Šta počinje 9.decembra ili Evropa, Srbija i kreteni"" ned 20. novembar 2011.
Alo, komentari na tekst "21.000 Srba hoće rusko državljanstvo" sub 12. novembar 2011.
Kurir, komentari na tekst "Milo se razvodi zbog mlade manekenke" sub 5. novembar 2011.
Kurir, komentari na tekst "Vehabija iz Pazara pucao na Ambasadu SAD u Sarajevu!" pet 28. oktobar 2011.
Kurir, komentari na tekst "Brena helikopterom sletela u Arenu" pet 21. oktobar 2011.
Komentari na You Tube video "Himna za život Srbije" - Dveri pet 14. oktobar 2011.
Kurir, komentari na tekst "Zavera: Smestili smo Dobrici Ćosiću jer je opasan" pet 7. oktobar 2011.
Standard, komentari na tekst Željka Cvijanovića "Otkazivanje gej-parade..." ned 2. oktobar 2011.
Standard.rs, komentari na tekst Ane Radmilović "Predstava o pozadini atentata..." sub 24. septembar 2011.
Kurir, komentari na tekst "Kristina Bekvalac maznula ugostitelja" sub 17. septembar 2011.
Standard.rs, komentari na tekst Ljiljane Smajlović "Kako izgleda Srbija u očima američke ambasade" sub 10. septembar 2011.
Kurir, komentari na tekst "Nataša Bekvalac sa albanskim tajkunom" ned 21. avgust 2011.
Kurir, komentari na tekst "Olja, kakav je ovo beli prah?" čet 18. avgust 2011.
B92, komentari na vest "Nikoliću Kosovo i EU kao sinovi" ned 7. avgust 2011.
Press, komentar na tekst "Dijalog" ned 31. juli 2011.
Press, komentari na tekst "Redžepi: Rose su preuzele Jarinje" uto 26. juli 2011.
Press, komentari na tekst "Izraelac u Srbiju dovodi muža i usvojeno dete" pon 18. juli 2011.
Blic - komentari na tekst "MIlo Đukanović na zabavi u Tivtu sa Rotšildom i Abramovičem" ned 10. juli 2011.
Kurir, komentari na tekst "Ceca poručila iz zatvora: Nole razbij Nadala" ned 3. juli 2011.
Kurir, komentari na tekst "Porno komičarka Čelsi Hendler" pon 27. juni 2011.
Press, komentari na tekst "Ejmi padala po bini" ned 19. juni 2011.
B92, komentari na tekst "Hrvatska u EU 1.jula 2013" pet 10. juni 2011.
Kurur, komentari na tekst "Nenad Milić (LDP): Ko je krio Mladića" sub 4. juni 2011.
Alo, komentari na tekst "Milorad ni pola generala Ratka" sub 28. maj 2011.
Kurir, komentari na tekst "Đoković novi kralj Rima" pon 16. maj 2011.
Press, komentari na tekst "Al Kaida potvrdila smrt Osame i zapretila Americi" ned 8. maj 2011.
Kurir - Komentari na tekst "Ubijen Osama bin Laden" pon 2. maj 2011.
Komentari na tekst "Moj Brana Crnčević", autor Ana Radmilović, "Novi Standard" sre 20. april 2011.
Press - komentari na tekst "Andrić je, na prvom mestu, srpski pisac" pon 11. april 2011.
Večernje novosti, komentari na tekst "Đokoviću titula i u Majamiju" pon 4. april 2011.
Kurir - komentari na tekst "Vidićeva supruga najbolja žena fudbalera na svetu" pon 28. mart 2011.
Blic, komentari na tekst "Crnogorska slova na TV CG" čet 17. mart 2011.
Press, komentari na tekst "Priveden mladić koji je nosio plakat sa likom Mladića" ned 13. mart 2011.
Kurir, komentari na kolumnu "Govor mržnje" čet 3. mart 2011.
Press-komentari na tekst "Slovenci preko „Jafe" ruše srpsku privredu" pet 25. februar 2011.
KURIR, komentari na tekst "Mladić i Hadžić koštaju Srbiju deset milijardi evra!" uto 22. februar 2011.
Komentari na tekst "Potukli se Đani Ćurčić i Gru" - Kurir, ponedeljak 14.02. pon 14. februar 2011.
Press, 10.02. - Komentar na tekst o političkoj partiji "Dveri" pet 11. februar 2011.
Kurir, petak 04.februar pon 7. februar 2011.
Antrfile novinara Press-a, u tekstu o evroskepticizmu u Britaniji ned 30. januar 2011.
akademik Ljubomir Tadić, Duga, 20. 12. 1990. godine uto 25. januar 2011.
KURIR, komentar na tekst: "Amfilohije:Crnogorci me progone kao Hrista!" pet 21. januar 2011.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Šta je 642 

BY LIDIJA JOVANOVIĆ

 what is this? 
ned 2. decembar 2018.

MOST WANTED

Mit Romni Doktor Dum Amfilohije Britanija Jelena Novaković Milena Vukmirović Bibi Netanjahu Angela Merkel Bret Iston Elis SFRJ Tijana Kojović TKV Kristofer Hičens Ana Maria Rossi Beba Kapičić Mirko Ilić Dejana Vučićević Marina Marković Čiča Barak Obama Evropska unija Josip Broz Tito Đorđe Stojanović 642 Maja Maljević Stanislav Mirković 30. februar Parobrod Kosovo EU Amerika Bogomir Doringer Marija Pavlović Irina Simić Ahmadinedžad Nenad Radujević Apple Ivan Grubanov Tijana T. Aleksandar Maćašev Jelena Đurović Srbija Maja Kojović Stiv Džobs Vuk Jeremić Agitpop Mats Staaub Aleksandar Đorđević Dejvid Kameron Jugoslavija Dimitrije Vojnov Irena Škorić Kejt Mos Bratislav Pantelić
NATO

European Union

Doba Nevinosti