RADIO ARHIVA

Agitpop na B92 - Zini da ti Agitpop - #ESC specijal

sub 23. maj 2015.
Una Seni, Jelena urovi i analitiar Eurosonga Aleksandar Milojevi PLUS ukljuenja iz Bea: Milica Cerovi, Boko Jakovljevi i Knez PLUS ukljuenja iz Beograda: Marko Kon PLUS ukljuenje iz Sarajeva: Nemanja Kosti

Agitpop na B92 - Muziki specijal: Love to hate you

ned 17. maj 2015.
U emisiji koja ne lii ni na ta (AGITPOP) sluate muziku koja ne lii ni na ta to ste ikada uli... Zahvaljujui biserima iz FB grupe "Najidiotskije numere svih vremena" suoite se sa treerkom/treerom u sebi. Osobe sa slabim srcem i-ili ivcima neka prebace na frekvenciju Karoline, Nostalgije i slino.

Agitpop na B92 - Duan Maljkovi

ned 10. maj 2015.

Agitpop na B92 - Darko Nikoli

ned 26. april 2015.
Novo izdanje emisije AgitPop posveeno je umetnosti na Instagramu. Ova drutvena mrea se preteno koristi za selfije, fotkanje hrane, dece, cvea... U sluaju da je profil otvoren za javnost onda se njime plasira stvarni ili zamiljeni presti, a ovakva situacija najvie pogoduje medijima kad je tzv. "spor dan". Ipak, reditelju Darku Nikoliu Instagram slui kao dnevnik svakodnevice i mesto na kome prikazuje svoj veliki talenat za fotografiju. Nedavno je u UK "Parobrod" organizovana humanitarna aukcija Darkovih radova a ceo prihod otia

Agitpop na B92 - Mila Turajli

ned 19. april 2015.
Emisija Agitpop je ove nedelje posveena prodaji Avala Filma, a sagovornica Jelene urovi je rediteljka Mila Turajli, viestruko nagraivana za dokumentarac Cinema Komunisto koji je jednim delom i snimljen u nekada najveem filmskom studiju na Balkanu.

Agitpop na B92 - Muziki specijal Cover.me (Vol. 3)

ned 12. april 2015.
Trei (i poslednji) deo nae plejliste omiljenih obrada. Nadamo se da ete neke uti po prvi put ali i da ete se upoznati sa "drugom stranom" ovih izvoaa muzikih radova: 1. Why Do You Only Call me When You're High - James Arthur (original Arctic Monkeys) 2. Do I Wanna Know? - Chvurches (original Arctic Monkeys) 3. You Know I'm No Good - Arctic Monkeys (original Amy Winehouse) 4. Bizarre Love Triangle - Nada Surf (original New Order) 5. Tonight, tonight - Passion Pit (original Smashing Pu

Agitpop na B92 - Filip Maksimovi

ned 29. mart 2015.
Ove nedelje u 12h emitujemo prvi (a verovatno i poslednji) AGITPOP posveen modi. Gost je Filip Maksimovi , uber-stilista i modni filozof. Intervju koji je Jelena urovi pre par godina uradila sa Filipom moete pogledati na ovom linku ...

Agitpop na B92 - Muziki specijal: Cover.me (Vol. 2)

ned 22. mart 2015.
Nastavak fascinacije obradama. I mejnstrim i alternativa, za nekoga sve, za svakog poneto... 1. Alone Again Or... - Calexico (original Love) 2. Riptide - Taylor Swift (original Vance Joy) 3. Love Machine - Arctic Monkeys (original Girls Aloud) 4. Do You Really Want To Hurt Me? - Violent Femmes (original Culture Club) 6. Ordinary World - River Phoenix (original Duran Duran) 7. Ostala si uvjek ista - VIS Avnoj (original Mio Kova) 8. Shake It Off - Charlie XCX (original Tayl

Agitpop na B92 - Janko Ljumovi

ned 15. mart 2015.
Janko Ljumovi je direktor Crnogorskog narodnog pozorita, profesor na na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju i lan Senata Univerziteta Crne Gore.

Agitpop na B92 - Nina ivanovi

ned 8. mart 2015.
Zato slavimo 8. mart? ta je feminizam? "Sociolokinja" vam zvui neobino a "slukinja" sasvim prirodno: zato je vaan rodno senzitivan jezik? U dananjoj emisiji AGITPOP Jelena urovi razgovara sa Ninom ivanovi, koordinatorkom Kancelarija za ravnopravnost polova GO Vraar, potpredsednicom SDU kao i organizacije Young European Socialists.

Agitpop na B92 - Stefan Kapii

ned 22. februar 2015.
O novom filmu "Biemo prvaci sveta", o Americi, o Hrvatskoj, o svojoj porodici...Stefan Kapii razgovara sa Jelenom urovi u emisiji AGITPOP.

Agitpop na B92 - Milo Loli, Peria Perii

ned 15. februar 2015.
O predstavi "Dnevnik o arnojeviu", o domaoj i svetskoj pozorinoj klimi, o kritiarima, planovima, Principu i tiranima... Reditelj Milo Loli, dramaturg Peria Perii.

Agitpop na B92 - Filip David

ned 8. februar 2015.
Dobitnik NINove nagrade govori o fenomenu zla, nagraenom romanu "Kua seanja i zaborava", Hani Arent ali i o drutvenoj situaciji u Srbiji i novim oblicima antisemitizma. Urednica i voditeljka: Jelena urovi

Agitpop na B92 - #Tvit_Godine 2014.

ned 1. februar 2015.
Snimak izbora za Tvit godine. Uivo u studiju: Jelena urovi, Staa Koprivica i @Presveti.

Agitpop na B92 - Zato svi hoe u pozorite?

ned 25. januar 2015.
Da li su veliki redovi ispred Jugoslovenskog narodnog pozorita znak da je domaa publika stvarno eljna visoke kulture po niskoj ceni ili je u pitanju dobar marketinki potez? Gosti Jelene urovi su Branislav Cerovi , producent Pozorita na Terazijama i Neboja Broi , pozorini producent, reditelj i tvorac Beogradskog salonskog pozorita DEMODE.

Agitpop na B92 - Muziki specijal: Cover.me (Vol. 1)

ned 18. januar 2015.
Ove nedelje smo za vas birali najbolje, a malo poznate obrade iz istorije pop-muzike. Uskoro ete sluati i drugi deo ovog fenomenalnog putovanja kroz anrove, a ovde je spisak pesama koje moete uti u ovom izdanju AgitPopa: 1. We can work it out - Steve Wonder (original The Beatles) 2. Different Drum - Susanna Hoffs & Matthew Sweet (original Stone Poneys & Linda Ronstadt) 3. Concrete and Clay - Kevin Rowland (original Unit 4 + 2) 4. Don't let me be misunderstood - Elvis Costello (original Nina Simone

Agitpop na B92 - The Best of... 4

ned 11. januar 2015.
Dok ekate nove epizode, posluajte stare. Nismo neophodni, ali smo zato zgodni!

Agitpop na B92 - The Best of... 3

ned 4. januar 2015.
AGITPOP - emisija koja ne lii ni na ta! Ve dve godine na Radiju B92. Sluajte na "Best of..." i uivajte uz jedinstveni timung.

Agitpop na B92 - The Best of... 2

ned 28. decembar 2014.
Sve to ste propustil, nadoknadite uz Best of , zagrejte stolicu, veite se, poleemo... AGITPOP - Jer neko mora!

Agitpop na B92 - The Best of... 1

ned 21. decembar 2014.
Najbolji audio inserti, najzanimljiviji gosti, super muzika. AGITPOP, ve dve godine na Radiju B92!

Agitpop na B92 - Maja Todorovi

ned 7. decembar 2014.
Maja Todorovi , jedna od organizatorki pokreta za osloboenje/okupaciju/ienje/privoenje nameni bioskopa "Zvezda" bila je goa ovonedeljnog izdanja AgitPop na Radiju B92. Autorka i voditeljka: Jelena urovi.

Agitpop na B92 - Draginja Maskareli

ned 30. novembar 2014.
Da li muzeji rade? ta rade? Koliko je kultura vana u Srbiji i ima li podrku od strane vlasti i graana? U poslednjoj emisiji iz serijala "kulturni AgitPop novembar" na Radiju B92 razgovaramo sa Draginjom Maskareli , kustoskinjom Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu.

Agitpop na B92 - Marko Tirnani

ned 16. novembar 2014.
Novembar je mesec rezervisan za vizuelne umetnosti u radijskom izdanju AgitPopa. Sagovornik je umetnik Marko Tirnani.

Agitpop na B92 - Simonida Rajevi

ned 2. novembar 2014.
Novembar mesec posveujemo vizuelnoj i likovnoj umetnosti. Prva sagovornica je Simonida Rajevi iju izlobu "Prvi rez" moete videti u Salonu muzeja savremene umetnosti, Pariska 14. Sve o Simonidi i njenim ranijim izlobama na simonidasimonida.com a Inspiration Board koji je uradila za portal AgitPop pogledajte na ovom linku .

Agitpop na B92 - 70 godina od osloboenja Beograda, gost: Sran Miloevi

ned 19. oktobar 2014.
"Slobodom drevni grade budi gord digni zvezdu na svoj steg. Da svetom tvoje slave proe glas, da odjekne dol i breg. Jedinstvu i bratstvu sad pesmu zapoj nek tiranin svaki tu nae grob svoj... Beograde, Beograde, ko sunce sja, gordi grade na, veno na!" Sedamdeset godina od osloboenja Beograda. O ovom vanom jubileju razgovaraemo hladne glave, ponosni na sve one koji su se borili protiv okupatora. gost: Sran Miloevi, istoriar autorka i voditeljka: Jelena urovi

Agitpop na B92 - Peti oktobar

ned 5. oktobar 2014.
Seate li se petog oktobra? ta za vas predstavlja ovaj datum? Tokom prvog sata emisije razgovaramo sa sluaocima i prijateljima - potpuno objektivno, lieni sentimenta i patetike. Da li vas je revolucija pojela? Razoarala? Oterala? Vratila? Opametila? Zaglupela? Otupela? U drugom satu, "AgitPop muziki cirkus": plejlista od koje moete da se oseate samo mnogo bolje ili mnogo gore...

Agitpop na B92 - Mali Budo Specijal

ned 21. septembar 2014.
"Mali Budo", filmski prvenac Danila Bekovia e svakako biti najvoljeniji film godine. Ovaj blokbaster u najavi bio je nedonoe kada su nam ga, kao verziju kratkog filma, poslali u redakciju na preview. Ostalo je istorija. "Budo" je snimljen dugometrano dakle za bioskop, a sirovu verziju smo (mi iz AP tima) imali prilike da vidimo poetkom leta. Ukratko, za godinu dana u ovo vreme neete moi ni da se setite perioda pre "fora iz Bude" i eljno e se iekivati nastavak. Velika etvorka: Bekovi, Vojnov, Strugar i Kon bie gosti Jele

Agitpop na B92 - Ivan Iki

ned 7. septembar 2014.
U prvom satu emisije sluate intervju sa Ivanom Ikiem, rediteljem aktuelnog bioskopskog hita "Varvari". Tokom drugog sata, u segmentu koji se zove AgitPop Muziki Cirkus moete saznati udne, bizarne i interesantne podatke o popularnim i nepravedno zapostavljenim muziarima.

Agitpop na B92 - Ivan Ivakovi (II deo)

sub 14. juni 2014.
Drugi deo intervjua sa rok kritiarem i publicistom Ivanom Ivakoviem. Tema je njegova nova knjiga "Kako smo propevali: Jugoslavija i njena muzika", za koju je dobio i nagradu "Desimir Toi".

Agitpop na B92 - Ivan Ivakovi (I deo)

sub 31. maj 2014.
Prvi deo intervjua sa rok kritiarem i publicistom Ivanom Ivakoviem. Tema je njegova nova knjiga "Kako smo propevali: Jugoslavija i njena muzika", za koju je dobio i nagradu "Desimir Toi".

Agitpop na B92 - Evrovizijski specijal

sub 10. maj 2014.
U "prorokom specijalu" (na samom poetku smo najavili pobedniku pesmu Rise Like a Phoenix iako je Konita pobedila ak osam asova kasnije), gosti Jelene urovi su bili Vanja Bursa, Branislav Cerovi, Aleksandar Milojevi, Nenad "Klik" Radulovi uz specijalni doprinos producenta programa Radija B92 Nemanje Kostia i telefonsko ukljuenje glumice Lene Bogdanovi.

Agitpop na B92 - Mira Drljevi

sub 3. maj 2014.
Goa u emisiji AgitPop bila je dramska spisateljica i "propagandna radnica" Mirjana Mira Drljevi.

Agitpop na B92 - Sran Dragojevi

sub 19. april 2014.
O svom najnovijem filmu "Atomski zdesna" i znaaju levice u dananjem drutvu, reditelj i scenarista Sran Dragojevi za AgitPop.

Agitpop na B92 - Maa Daki

sub 5. april 2014.
Glumica i jo mnogo toga...Maa Daki u emisiji AgitPop

Agitpop na B92 - Staa Koprivica

sub 22. mart 2014.
Goa je multitalentovana umetnica Staa Koprivica, a razgovaramo o predstavi "Aneli uvari", tekstovima koje pie za svoj blog, Ujedinjenim jednorozima Srbije, Mii Kovau i naravno, o Stainom signature instrumentu - ukulele.

Agitpop na B92 - Predizborni duboks

sub 8. mart 2014.
Ako sluajno ili namerno niste sluali subotnji Uzbudilnikov AgitPop i "Predizborni duboks" na Radiju B92, moete ispraviti ovu grubu greku:) Gost: Dako Milinovi, Uzbudilnik Muzika: Provokativna

Agitpop na B92 - Irena kori

sub 1. mart 2014.
Irena kori, rediteljka, scenaristkinja i dramska spisateljica iz Zagreba, odvojila je malo vremena i za AgitPop govorila o svojim novim projektima - filmu "Dragi Lastane" i predstavi "Libreto".

Agitpop na B92 - Tvit godine 2013

sub 15. februar 2014.
Ve trei put i pomalo tradicionalno i ove sezone portal AgitPop bira TVIT GODINE. Redakcija naeg portala svakog petka u godini prezentuje itaocima Tvit nedelje, a onda se, poetkom decembra bira dvadesetak koji ulaze u ui izbor. Online glasanje traje dva meseca, a po prvi put, pobednika e, telefonskim putem, odrediti upravo sluaoci Radija B92. Svaki telefonski glas vredi kao deset virtuelnih i zato kupite kredit i skinite baku sa fiksnog. Kampanja je prljava, igra traje do poslednjeg minuta a reima Zvonka Mihajlovskog "Ni lepo

Agitpop na B92 - Ivana Milakovi & Peria Perii

sub 14. decembar 2013.
Writers make national literature, while translators make universal literature. Jos Saramago Da li je prevoenje vrsta umetnosti ili samo zanatski posao? Koliko je za kulturu jedne zemlje vano da ima kreativne i talentovane prevodioce? Prevodimo vas - preko peakog prelaza ili edne preko vode, u drutvu Perie Periia i Ivane Milakovi. BONUS EDUKACIJA: Nauite pravilno menjanje glagola "trebati" po padeima, ta je to "jer" a emu slui "je l'" i zato se ne govori "zahvalio bih se"?

Agitpop na B92 - Ana Maria Rossi

sub 30. novembar 2013.
Jugoslavija: Avalon ili Tamnica naroda? Ona je oboavana i osporavana. O njoj su se pevale pesme, snimali filmoviDanas se njeno ime pominje kroz apat, ima status tihog kulta. Ona je krvlju branjena i ratom razorena. Zvala se Jugoslavija. Izmeu obeleavanja sedamdesete godinjice Drugog zasedanja AVNOJ-a (29. dovembar 1943.) i devedeset i pet godina od kako je stvorena Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca (1. decembar 1918.), razgovaramo o tome da li je ova drava sada nalik mitskim mestima, zemlji Oz, Gotam Sitiju ili Tvin Piksu? Da li se ova

Agitpop na B92 - Dimitrije Vojnov

sub 16. novembar 2013.
Im an idealist without illusions JFK. Ovog novembra se navrava pola veka od kako je, u Dalasu, ubijen Don Ficderald Kenedi. Njegov lik, delo i misterija koja okruuje atentat, ostavili su neizbrisiv trag u amerikoj pop-kulturi, posebno u kinematografiji, knjievnosti ali i u pesmama poznatih muziara.

Agitpop na B92 - Goran Jevti

sub 2. novembar 2013.
Umetnost nije ogledalo koje odraava stvarnost, ve eki kojim se stvarnost oblikuje Bertold Breht. Da li je lake glumiti hrabrost ili hrabro glumiti?

Agitpop na B92 - Radina Vueti

sub 19. oktobar 2013.
Jovanka Broz, od prve drugarice do prve dame tabloida. Goa: istoriarka Radina Vueti. Tema: Jovanka Broz Od "prve drugarice" do prve dame tabloida. Razgovor je emitovan samo desetak sati pre nego to je objavljeno da je Jovanka Broz preminula, 20. oktobra 2013. u Beogradu.

Agitpop na B92 - Mila Turajli i Nenad Proki

sub 5. oktobar 2013.
ta nam se zapravo dogodilo pre 13 godina? Ko je pobedio a ko izgubio? Jesmo li prisustvovali raanju novog drutva ili recikliranju starih vrednosti? Da li revolucija budi inspiraciju na umetniko stvaranje, i ko bi danas bili pozitivci a ko negativci u filmu, drami ili romanu o najznaajnijem danu u novijoj srpskoj istoriji.

Agitpop na B92 - Goran Mileti

sub 28. septembar 2013.
Na pitanje Zato je toliko bitan Gay Pride? na sagovornik odgovara A zato je vama toliko bitno da ga ne bude? Da li se okupljamo zbog "lihtanja" EU i stranim fondacijama ili time dokazujemo da smo slobodni u sopstvenoj zemlji? Kako se ove sezone vlast ponaa prema organizatorima Prajda, ima li pomaka ili tapkamo u mestu? Nedelju dana pred etnju, procenjujemo mentalnu bezbednost Beograda i Srbije

Agitpop na B92 - Milton Glaser

sub 7. septembar 2013.
Milton Glejzer, jedan od najpoznatijih grafikih dizajnera na svetu, autor famoznog logotipa "I

Agitpop na B92 - Mirko Ili

sub 15. juni 2013.
Ovu sezonu emitovanja Agitpop-a na Radiju B92 zavravamo ekskluzivnim razgovorom sa proslavljenim grafikim dizajnerom i ilustratorom, Mirkom Iliem. Tema intervjua, koji je snimljen u Zagrebu, je odnos i balans izmeu drutvenog aktivizma i umetnikog rada. Od septembra ponovo sa vama, emisija koja ne lii ni na ta - Agitpop!

Agitpop na B92 - Milojevi, Cerovi i Marko Kon

sub 18. maj 2013.
Ako su vam Evrosong strepnje dublje nego nade, ako mislite da je Molitva najskuplja srpska re, ili ste jednostavno suvie dokoni za istraivanje po Vikipediji, za vas otkrivamo: ta znai Piba - dupua? Da li je Sandra Kim prevarila komisiju? Kad je Dana International promenila pol? Zato je Italija bila lider, a onda postustala? Ko je pobedio tri puta? Da li Laksha Tumbai na mongolskom zaista znai lag? Kako se Jugoslavija raspala i ponovo sastala na ovim paradama pijanstva, kia i vesele muzike

Agitpop na B92 - Boban Stojanovi

sub 4. maj 2013.
Gost: Boban Stojanovi, Queeria

Agitpop na B92 - Marko Marjanovi i Vladimir uki

sub 20. april 2013.
Tema: Drutvene mree i ozbiljan posao. Otar si na Tviteru? Postavlja blesave fotke na Fejsbuk? Lajkuje vulgarne ale? Da nam "radna knjiica" namee pseudonim ili autocenzuru? Da li preko drutvenih mrea neko moe da dobije posao, a neko i da ga izgubi? Gosti: Marko Marjanovi i Vladimir uki , mladi & zaposleni, odranije poznati tviteraima kao @good_neighbor i

Agitpop na B92 - Marijana Toma

sub 6. april 2013.
27. mart 1941. - 6. april 1941. - 6. april 1992. O reviziji istorije - Kako, zato i dokle, govori istoriarka Marijana Toma

Agitpop na B92 - Lola Joksimovi i Darijan Mihajlovi

sub 23. mart 2013.
Tema: Kulturna politika. Politika u kulturi i kultura u politici Gosti: Lola Joksimovi , rukovoditeljka Kancelarije Taka kulturnog kontakta i Darijan Mihajlovi , reditelj

Agitpop na B92 - Tibor Jona i Aleksandar Milojevi

sub 9. mart 2013.
Da li bi 9.mart bio drugaiji da je bilo drutvenih mrea? Zato su uticajni tviterai preteno dosadni? Kako se vodi politika borba na tviteru? Gosti: Tibor Jona , ovijalni tvitera i Aleksandar Milojevi , student Fakulteta politikih nauka.

Agitpop na B92 - Olga Dimitrijevi i Ivan Velisavljevi

sub 23. februar 2013.
ISTORIJA NA FILMU: Jugoslavija i Srbija su prole kroz neverovatne dve decenije, dogodili su se mnogi prelomni i kljuni momenti, ali je malo tih trenutaka zabeleeno u domaoj kinematografiji. Na ove teme razgovaramo sa dramaturzima Olgom Dimitrijevi i Ivanom Velisavljeviem.

Dimitrije Vojnov, Danilo Bekovi - Momaki stan (Radio drama)

et 30. juni 2011.
Momaki stan je radio drama koju su na bazi svog nesnimljenog pilota za sitkom napisali Dimitrije Vojnov i Danilo Bekovi. Radio Beograd je uradio ono to Televizija nije smela i snimio je ovu komediju o mamurluku posle jedne Nove godine i dejtu koji poe nepredvieno loe. Na soundtracku se pojavljuju Kanda Koda i Neboja, Zemlja gruva, Sevdah Baby i Lollobrigida. Dramu je reirao Zoran Rangelov.

Boy George Interview

et 16. juni 2011.
"Give me time to realize my crime, let me love and steal" Ekskluzivan intervju sa Boj Dordom, koji je jedini dui razgovor u Beogradu obavio upravo sa naim novinarima... intervju je obavljen 11. marta 2011.

Agitpop 60

et 20. januar 2011.
Na Svetog Jovana, misteriozna narandasta svetlost uplaila je sedmoro metana zaseoka Vrlan na samom obodu planine Bosanje. Oni su u etvrtak uvee od 17.30 do 18.15 sati gledali na susednom pustom, golom Debelom brdu, na nadmorskoj visini iznad 1.100 metara, jako okruglo svetlo, mnogo jae od automobilskih farova, koje se prelivalo od ute ka narandastoj i crvenkastoj boji. Bog je konano optio sa narodima najstarijim? Kako je kralj Dord VI prestao da muca? ta raditi ako vam dete upadne u WC olju? Najbolja muzika za

Agitpop 59

pet 24. decembar 2010.
"Drop the "the". Just "Facebook". It's cleaner." Sean Parker-The Social Network Sumiramo godinu. Predajemo tafetu.Osnivamo portal.

Agitpop 58

pon 13. decembar 2010.
"And I always find, yeah, I always find something wrong You been putting up with my shit just way too long I'm so gifted at finding what I don't like the most So I think it's time for us to have a toast" Runaway-Kanye West AGIT POP meets jutarnji program SPUTANJE...Najbolja muzika 2010.

Agitpop 57

et 14. oktobar 2010.
"Next week there can't be any crisis. My schedule is already full." Henry A. Kissinger RADIJSKI DUEL MASTERMAJNDOVA KOJI SU SMISLILI FILM "iANJE": Stevan Filipovi & Dimitrije Vojnov

Agitpop 56

et 7. oktobar 2010.
"If today I stand here as a revolutionary, it is as a revolutionary against the Revolution." Adolf Hitler Sedmi deseti je dan koji se ipak dogodio. O crvenom oktobru, listopadskim gibanjima i bogomoljama u doba Ajpada govori specijalni gost, NEZAVISNI ANALITIAR.

Agitpop 55

et 30. septembar 2010.
"In a revolution, as in a novel, the most difficult part to invent is the end." Alexis de Tocqueville -DA LI STE PREVARILI ECU REVOLUCIJE? -SLAVIMO ROENDAN MARKA BOLANA. -KAKO SU KOCKARI SPASILI PEKU PATRIJARIJU? -DOLAZI NAM MATT BIANCO! UPOZNAJTE NAJBOLJI DEO OPUSA. -PREDSTAVLJAMO NOVE ALBUME OMD i MARKA RONSONA -BONUS LONG PLAY: FLAMINGO - BRANDON FLOWERS

Agitpop 54

et 23. septembar 2010.
Jutarnji program "Sputanje", od novembra, svakog ponedeljka u 10h. REPRIZA PILOT EMISIJE "SPUTANJE": O KNJIZI "QUEER TEORIJA" (QT) GOVORI DUAN MALJKOVI, UREDNIK IZDANJA. PLUS, TA NAM TO OVIH DANA RADE MLADI LANOVI MENSE...

Agitpop 53

et 16. septembar 2010.
"Because there is a law such as gravity, the Universe can and will create itself from nothing. Spontaneous creation is the reason there is something rather than nothing, why the Universe exists, why we exist." Stephen Hawking Kako stii iz Londona kolima i koliko to kota? Ko su funkcioneri mnogobrojnog Ravnogorskog FB pokreta? Zato je Tupak morao biti ubiven? ta je opet skrivio ivahni Stiven Hoking? AGIT POP - Vaa primarna emisija

Agitpop 52

et 2. septembar 2010.
Jelena back in Belgrade. Live from 2044! Privatnost na Fejsbuku (koja privatnost?!?), Heidi, Abatel, ta sme, a ta ne, da se kae na Twitter-u, muzika plus Jelena se mui sa reglerima.

Agitpop 51

et 19. avgust 2010.
YOU KNOW MY NAME "The lyrics try to illustrate Bond's psyche in Casino Royale, described by Cornell as a conflicted and tough spy with more emotional depth, not the "superconfident, seemingly invincible, winking kinda ladies' man superspy" of the previous incarnations. Cornell tried to focus on the existential dilemmas and possible sacrifices of secret agents. The song also served as an introduction to the character, even though he was featured in many other movies before - hence the title "You Know My Name" - dealing with Bond's action s

Agitpop 50

et 12. avgust 2010.
"Why this is very midsummer madness." - rekao je ekspir. "Madness is to think of too many things in succession too fast, or of one thing too exclusively "- nastavio je Volter. "Madness is rare in individuals, but in groups, parties, nations and ages is it the rule"- poentirao je Fridrih Nie. AGIT POP EKREM JEVRI VUK JEREMI JIMMY HENDRIX ARCADE FIRE

Agitpop 49

et 5. avgust 2010.
" Ugliness is in a way superior to beauty because it lasts." Serge Gainsbourg SEA, SEX AND SUN... Gainsbourg (Vie heroique), o 25 najboljih gradova za ivot, zapleni Karieve imovine i kakve veze sve to ima sa izborima... MUSIC: Tired Pony & S.G.

Agitpop 48

et 29. juli 2010.
Jutarnja vonja sa Milutinom meets Agitpop

Agitpop 47

et 8. juli 2010.
" One of the symptoms of an approaching nervous breakdown is the belief that one's work is terribly important." Bertrand Russell Srbija: 15 godina od genocida u Srebrenici Supergrupa: REM + Snow Patrol = "Tired Pony" Bombarder kao Art: Fiona Banner - "Harrier and Jaguar" Postmoderni LA krimi-noir: "Imperial bedrooms" Breta Istona Elisa Sport: Duna, Alan umak i Vidoviti Oktopod Gore od Farme = Tijani Muzika za juli: Sevdah Baby, Ganc novi funk, ceo album, na shuffle

Agitpop 46

et 1. juli 2010.
" In every girls life; there's a boy she'll never forget and a summer where it all began " FILMOVI 2010. - nastavak KILLER INSIDE ME - Michael Winterbottom BRITANCI KONANO ISPOSTAVILI IZVETAJ O "BLOODY SUNDAY" ZLA KORPORACIJA DELTA VS. GRAANI NA FORUMU B92 Letnje pesmice, espeesmice.

Agitpop 45

et 24. juni 2010.
HOT HOT HEAT... Letnja AGIT POP shema... Summer mjuz... Kultura.... Malkice o politici " Misunderstood the moon and missed the sun Too busy waiting on the word go But now your lips will last a lifetime And every second is a rainbow Too early for September songs But much too late for love to bloom V-A-L-I-U-M summer Could you be mine shine through my summer Could we be set free fly all summer V-A-L-I-U-M summer " - Aztec Camera

Agitpop 44

et 17. juni 2010.
" True terror is to wake up one morning and discover that your high school class is running the country." Kurt Vonnegut AGIT POP emisija iz dva dela, ponovo e biti cela! Deo first: ta zna ena o fuzbalu? SP 2010. Deo 2: Iz autobusa koji je namenjen osobama sa specijalnim kinematografskim potrebama, i sa srpske premijere "Srpskog filma", izvetava nas SVEDOK SARADNIK. MUZIKA: Letnja, lenja, nova, stara i iz bolesnog filma.

Agitpop 43

et 10. juni 2010.
"Nain na koji je postavljeno pitanje svedoi o jednom potpunom kolapsu drutva, tu nema nikave dileme" - Boris Tadi u odgovoru Aleksandru Tijaniu Na prvu godinjicu emisije Agit Pop, hitovi leta: TURSKA, IZRAEL, CRNA GORA... Smrt Denisa Hopera i ivot Eltona Dona. Soundrack: Lady Gaga - Alehandro Lily Allen & Prof. Green - Just be good to green Pharell - One Kelly Rowland & David Guetta - Commander Kylie - All the lovers Baby Alice - Pina Colada Boy Primary 1 - Princess Tinie Temptah - Frisky Two Door Cinema Club -

Agitpop 42

et 27. maj 2010.
" Anything too stupid to be said is sung." Voltaire Smrt Ratka Mladia Izbori u Crnoj Gori, kroz velikosrpski nacionalni servis Dravni neprijatelj broj 1 cepa detaljno us i Bojani na pesmi Evrovizije MUZIKA: Evrosong kroz istoriju i dugo seanje

Agitpop 41

et 20. maj 2010.
" I could live a little better with the myths and the lies When the darkness broke in, I just broke down and cried. I could live a little in a wider line, When the change is gone, when the urge is gone, to lose control. When here we come." She's lost control - Joy Division 18. 05. 1980. Trideset godina od smrti Iana Curtisa. Ono to nas stvara je ono od ega beimo. DRUGI DEO Kan 2010. Za AGIT POP, objektivno izvetava Lena Bogdanovi.

Agitpop 40

et 13. maj 2010.
"Thank you and goodbye." Gordon Brown Politika - Amerika i Engleska na ruskom crvenom tepihu. Izbori u UK. Miline nogice, Derardovo lumpovanje i poneka masovna grobnica. Drutvo- Stevica Mirkovi o antifaizmu, Press o faizmu Film Ridli Skot i Robin Hud. Zanimljivi terorizam - talibanska komedija "Four lions". Sofi Fajns posle filmova o Larsu Von Triru i Slavoju ieku predstavlja dokumentarac o genijalnom slikaru Anselmu Kiferu. Muzika - U zbegovima od poreza, The Rolling Stones u Francuskoj snimaju "Exile on main stre

Agitpop 39

et 6. maj 2010.
Gost Aleksandar Radivojevi, scenarista Muzika: Da li si ula pesmu umornih slavuja?

Agitpop 38

et 22. april 2010.
In Memoriam - Biljana Kovaevi Vuo 'Za Biljanu Kovaevi Vuo su i mnogi njeni istomiljenici govorili da je suvie prgava, da je pomalo ekstremna, da ne bira rei... A koje su to rei adekvatne i nisu preterane kada treba govoriti o smrti, klanju, genocidu, atentatu, homofobiji, ovinizmu i faizmu. Koje su to rei i koja je strast preterana kada se govori o svim ovim stvarima koje jedno drutvo izuzima iz zajednice civilizovanih naroda? Biljana Kovaevi Vuo nije osoba koja je sklapala lake pogodbe, za razliku od mnogih, on

Agitpop 37

et 15. april 2010.
Biciklom po brdovitom Beogradu, ko e da krade a ko e da vozi Gost: Danko Runi, Direktor, Agencija za saradnju sa nevladinim organizacijama i evropsku harmonizaciju Muzika: tuna

Agitpop 36

et 8. april 2010.
Kratko ali slatko ili The Short One. Gost: Jasna Dimitrijevi, direktorka Turistike organizacije Beograda Muzika: svega jedna pesma Tehniki problemi: reeni

Agitpop 35

et 1. april 2010.
Gost: Pea Puelja, a.k.a blogowski.eu Muzika: standardna Tehniki problemi: uete

Agitpop 34

et 25. mart 2010.
NECENZURISANA ISTORIJA, TREI IN. Gost: prof. Bratislav Panteli Zbunite se, zabrinite, uplaite, naljutite, resetujte, detonirajte, bacite radio kroz prozor, razbie se u tisuu komada. Muzika: Zimzelena, za venost.

Agitpop 33

et 18. mart 2010.
There is a Light That Never Goes Out, The Smiths, 1986 "This sublime ballad from The Queen is Dead defines the multi-dimensional brilliance of Morrissey's lyrics. The poetic longing makes you cry; the black comedy of the chorus makes you laugh. But the delirious melodrama also implies that love and death are identical objects of desire. While Moz spins your head with "the pleasure and privilege" of being mown down by double-decker buses and 10-ton trucks, Johnny Marr's glistening guitars and exquisite orchestral arrangement cast their own

Agitpop 32

et 11. mart 2010.
"History is a myth that men agree to believe." Napoleon NEKOREKTNO ALI ISTINITO: Nova epizoda "Necenzurisane istorije", gost je prof. Bratislav Panteli. Govorimo o balkanskom kulturnom identitetu. Raskrinkavamo lane mitove koji se ue u koli. Uz put, sluamo evergreen enske vokale.

Agitpop 31

et 4. mart 2010.
"Braniu svoju naciju i njihove razloge za rat, koji su bili pravedni i sveti" Radovan Karadi, Hag. Da li je muka vernost dokaz ljudske evolucije? Da li ateisti i liberali zaista imaju vei IQ? Topla i nena podrka DSS-a Vuku Jeremiu, izgubljenom jagnjetu Kotuniine guke vladavine Hakovanje srpskih dravnih sajtova, prava zabava za Kosovsku mlade. Kako je Tom Ford razuverio neverne Tome. Ko je omaijao Artemija? Ameriki masoni, zli fotograf Kolja Maljm ili neastivi himself? MUZIKA: Party songs. Prolee. Vesel

Agitpop 30

et 25. februar 2010.
"History is a race between education and catastrophe." H.G.Wells Istorija, kulturni identitet,zablude koje su postale istine, otkopavanje vampira i nacionalno samoljublje... O svemu ovom ( preko Skype-a ) razgovaramo sa Bratislavom Panteliem, profesorom na katedrama za istoriju i za drutvene i politike nauke, medunarodnog Sabanci univerziteta u Istanbulu. Globalne koordinate: London-Istanbul Muzika: evergreen.

Agitpop 29

et 18. februar 2010.
Now is the winter of our DISCOntent? Po povratku u AtroCITY, Jelena urovi razgrauje doivljaje iz Zemlje Peenjara... Blato po ulicama, krimosi po kafanama, arievi lokali i misteriozni Simeon Vilovski, nekada prodavac virli (virala?) a danas izbeglica u bratskoj Grkoj. MUZIKA: DOBRA.

Agitpop 28

et 11. februar 2010.
Rezolucija o Srebrenici, gost Ivan Andri, LDP Muzika: Direktor Milutin

Agitpop 27

et 28. januar 2010.
"Nobody has tried to swallow us since I've been here. I think they are afraid how we would taste." Steve Jobs, at the annual Apple shareholder meeting, 1998. Novi Agit Pop, novi Patrijarh, novi Ajpad, novi Dulijan Templ, novi Barak Obama, novi Franketajn... Muzika: Nada za Haiti, najbolja obrada svih vremena (peva Stivi Vonder) i Doktor Filgud

Agitpop 26

et 21. januar 2010.
"What's the best way to go about disarming one of these things? The way you don't die, sir." Jeremy Renner as Sg.William James - The Hurt Locker CAST Vasilije Kaavenda as Scarface Kristijan Golubovi as Bad Lieutenant Stipe Mesi as Firestarter Boris Tadi as Calimero PLUS Bat for Lashes kao Bruce Springsteen Pixies kao Neil Young The Cure kao Jimmy Hendrix Arctic Monkeys kao Girls Aloud

Agitpop 25

et 14. januar 2010.
BERLIN, AUGUST 1, 1936. "But even the opening ceremony was not without controversy - the question being whether athletes would give the Nazi salute to Hitler as they passed by his reviewing stand. There was some confusion over this issue, since the Olympic salute with right arm held out sideways from the shoulder could also be mistaken for the Hitler stiff-arm salute. Most countries gave either one or the other. Austrian athletes gave the Hitler salute. French athletes thrilled the German audience by giving the Hitler salute, although some

Agitpop 24

et 7. januar 2010.
AGIT POPOVA BOINA POSLASTICA "THERES GONNA BE A SHOWDOWN!!" New York Dolls Kako biti moderan? Kako iveti SAD? Ili S.A.D?! ta je poruio mestobutitelj? Mesobuitelj? Umesounititelj? Mjuzik: Od novih nadanja do starog plamena...: Budunost su - TWO DOOR CINEMA CLUB, MARINA AND THE DIAMONDS, OWL CITY, JOY ORBISON et.al. Po vodu na izvor - pesme koje bi Stiven Patrik Morisi poneo na najpustije ostrvo. I druga iznenaenja. Nema Boga. Ima Popa.

Agitpop 23

et 31. decembar 2009.
"I'm coming out of my cage And I've been doing just fine Gotta gotta be down Because I want it all" The Killers - Mr. Brightside Prednovogodinji verbalni delikti: o Ljajiu, Avataru, najboljim albumima, pesmama, urkama, drogama, razoarenjima, kontramitingu, tezi, antitezi, sintezi, dosadnim Radiohead, o budunosti radija, marksizmu, kapitalizmu i... "up is the new down".

Agitpop 22

et 24. decembar 2009.
"I stopped believing in Santa Claus when my mother took me to see him in a department store, and he asked for my autograph." Shirley Temple Besom protiv Zle Korporacije (Kako je Simon Cowell konacno ispuio Izgubili sve smo bitke, al' jo vodimo rat!) Otkrivena veza izmeu Vojske, Navijaa i Kriminalaca - ma, ko bi rekao? Zato postoji i emu slui "novogodinja euforija"? Kako je sneg iznenadio britanske putare i ovoga decembra? Od muzike, nastavak TOP 100 naj-albuma dekadentne dekade: od Madone i Dastina, do Arktika,

Agitpop 21

et 17. decembar 2009.
"Once you Agit pop, you can never stop" Audience A DECADE UNDER INFLUENCE, EPISODE 2. Budunost filma? Avatar Dejmsa Kamerona Budunost neta? Deset najvanijih web trendova Budunost istraivanja svemira - ivot na Marsu? utiramo u dupe paklenu dekadu i seamo se muzike... Od Paola Contea do The Futureheads Od Beth Gibbons do Eminema Od Briana Wilsona do Broadcasta

Agitpop 20

et 10. decembar 2009.
"The working class don't WANT a revolution, Mr. Lees. They just want more money." From Hell, Alan Moore - okantno! U vreme vladavine Vojislava Kotunice, samo 32% Srba bilo je protiv izruenja Mladia Hakom tribunalu. Danas je taj procenat ak 64%. - Bizarno! Zato je najiritantniji ovek na srpskoj politikoj sceni i dalje Ministar spoljnih poslova? - Neverovatno! Od hladne i gladne zime 1999., do "belog" engena. Kako smo probili granicu na Horgou a ostali nemoralni i potuljeni. - Deset filmova koje je publika volela da

Agitpop 19

et 3. decembar 2009.
"Time is the longest distance between two places." Tennessee Williams A DECADE UNDER INFLUENCE, EPISODE 1. Do kraja decembra prouavamo prvu dekadu 21. veka: najbolje pesme, najbolji filmovi, najbolji albumi, najvaniji trenuci... Beskonane, "objektivne" liste koje svi vole... Od pada reima do pada viznog reima: Devet godina limba put za pakao ili neophodno istilite? U veeranjem Agit Popu, poseban osvrt na ukus Zapadne Evrope! Pripremite teftere i podvucite najvanije: ovako je glasao svet izvan Horgoke zavese...

Agitpop 18

et 26. novembar 2009.
"Libraries gave us power Then work came and made us free" A Design for Life - Manic Street Preachers Smrt Patrijarha - za i protiv. 150 godina od prvog izdanja "Porekla vrsta" arlsa Darvina - ta smo nauili? "Where the wild things are", novi film Spike Jonze-a: da li je disfunkcionalna i razorena porodica temelj novog pogleda na zapadnu civilizaciju? Izraajno itanje podsetnika: Kova o Velimiroviu. Muzika: u slavu ivota i prava na slobodnu volju

Agitpop 17

et 19. novembar 2009.
"When I do good, I feel good; when I do bad, I feel bad. That's my religion." Abraham Lincoln Za sve one kojima svrake nisu popile mozak, AGIT POP predstavlja: okantni rezultati ankete Press-a: "NAJSRBIN 20. veka" Stankovi vs. Kusturica: 1-0 za nas U susret 2010.- Najbolji filmovi protekle dekade Kako vaspitati decu-nova otkrica o potomcima strogih roditelja. Muzika: zimska ali vesela. Sledeeg etvrtka, prava poslastica: PRAVOSLAVNO-DAMAHIRIJSKI SPECIJAL.

Agitpop 16

uto 10. novembar 2009.
Odmor od politike, Part 2 Od sledee nedelje, stari bes u novom terminu - etvrtkom od 14h. Opratamo se od noci uz drugi deo "ivotnog soundtracka". Veliki Prezir, Paul Simon, Ramones,Fleetwood Mac, Foo Fighters, Blue Oyster Cult... I jo. ivot imitira muziku.

Agitpop 15

uto 3. novembar 2009.
"Secretly, I wanted to look like Jimi Hendrix, but I could never quite pull it off." Bryan Ferry ODMOR OD POLITIKE Ove nedelje, zbog selidbe radija, skraeno izdanje: AGIT POP posveen soundtracku naih ivota. Privatne pikanterije i blesava staza uspomena. Evo prilike da ujete izofrenu plejlistu i otkrijete koji je na najmanji zajedniki sadralac. Najavljujemo i politiko-kriminalne hitove za narednu nedelju.

Agitpop 14

uto 27. oktobar 2009.
"Who says I am not under the special protection of God?" Adolf Hitler Element zloina - Kako e Plavika da navali na urmaice, a ta Karadi zahteva od sudije!? Podrumi Vatikana - Pomilovanje za Marksa Kanski tribunal - Evropljani spaavaju kinematografsku 2009: "Thirst" Chan Wook Parka i "The White Ribbon" Michaela Hanekea Banalnost kao umetnost - Ed Rusha, omiljeni slikar Dejvida Lina. Muzika - 25 godina od hita "Relax": sluamo najbolje od Frankie Goes To Hollywood plus Sevdah, Bejbi!

Agitpop 13

uto 20. oktobar 2009.
Politika - Rusija ili Sovjetski Savez? Medvedev je Putin? 20.oktobar - oslobaanje ili okupacija? ta je propovedao Georgi Plehanov? Drutvo - Samovari,balerine,visoki plafoni-mitovi o beogradskim belogardejcima. Akcija - Rehabilitacija za Hitlera ( pa i on je bio antikomunista? ). Kulturna politika - Vudi Alen snima film u Beogradu i tako popravlja imid Srbije. Knjizevnost - Nova knjiga Slavoja ieka Muzika - Sovjetska, ruska, crvena.

Agitpop 12

uto 13. oktobar 2009.
"It's so bemusing Will they cancel the parade? We marched each October Now they say we were never even saved We must be very brave Shall I rewrite or revise My October symphony? Or as an indication Change the dedication From revolution to revelation?" Pet Shop Boys My October Symphony POLITIKA & DRUTVO - Ukinuti Tanju Vojtehovski! - Zabraniti rektalni alpinizam srpskih politiara prema ruskim vlastodrcima! - Do kraja koje godine, Ministre Ljajiu? KULTURA - Filmovi-Up & District 9. - POP LIFE IN A MATER

Agitpop 11

uto 6. oktobar 2009.
"History repeats itself, first as tragedy, second as farce." Karl Marx AGIT POP ESTI OKTOBAR 2009. SVE TO SE NIJE DOGODILO. SVE TO NISMO URADILI.

Agitpop 10

uto 29. septembar 2009.
"When I am abroad, I always make it a rule never to criticize or attack the government of my own country. I make up for lost time when I come home." Winston Churchill POLITIKA: od Miladina Kovaevia u Skuptini, do Dragie Cvetkovia u Aleji velikana. ta je sledee? KULTURA: od najnovijeg Dena Brauna do drame Enron. Kuda ide popularna literatura i ta danas znai angaovano pozorite. POP: raspad Sinoda? Suvie dobro da bi bilo istinito? MUZIKA: revolucionarna, jesenja, spontana.

Agitpop 9

uto 22. septembar 2009.
"Why was I born with such contemporaries?" Oscar Wilde SPECIJALNA EMISIJA POSVEENA OTKAZIVANJU PARADE PONOSA: analize, predlozi, ideje za budunost. MUZIKA: VESELA. Nemamo izbora.

Agitpop 8

uto 15. septembar 2009.
"Turn around and say good morning to the night..." Elton John-Mona Lisas and Mad Hatters ta arli in misli o zaveri 9-11? Kako je masakr na koncertu Stonsa u Altamontu zavrio hipi-eru? Jevrejska nova godina, emu slui i kako se slavi? Ko su bili prvi svetski polymathi?Valter i Boba Popadi predvode Prajd? Soundtrack: Pesme o Njujorku, gej-himne i puno simpatije za neastivog

Agitpop 7

uto 8. septembar 2009.
ta je vanije: pukovnik Gadafi ili podseanje na poetak Drugog svetskog rata? Da li je na pomolu ponovna tesna saradnja sa Nemakom, Italijom i Japanom...Koliko e nam iine moti pomoi u ekonomskoj renesansi? elite li da preete 120 kilometara za est sati?( a nije peke!) Bizarne preporuke domaih magazina o tome ta raditi kad vam je dete nemirno. Muzika za indijansko leto. Kako da postanete polymath?

Agitpop 6

uto 1. septembar 2009.
ENDLESS SUMMER SPECIJAL, 150 minuta! KLJUNE REI: IA.CIA.PRAJD.GEJ.ILAS.ARCTICMONEYS.RATKOKNEEVI. CANE.OASIS.MILO.DS.MADONA.CECA.LEONARDCOHEN. JOHNHUGHES.STONEROSES. WHERE WERE YOU WHILE WE WERE GETTING HIGH?

Agitpop 5

uto 7. juli 2009.
Sa aljenjem vas obavetavamo da je autorka emisije AGIT POP Jelena urovi, sama sebi oduzela ivot. Kada je proitala spisak imena ljudi koji e biti lanovi upravnih odbora gradskih kulturnih institucija, Jelena se hrabro ali ipak odluno, bacila sa mosta. U to ime, putamo njenu posthumnu emisiju, u kojoj sluamo najlepe inserte iz opusa koji su oveanstvu podarili Ivana igon, eljko Joksimovi i Leontina Vukomanovi. Moto veeranje emisije je Leontinin velianstveni stih: "Crno pa se ne vidi".

Agitpop 4

uto 30. juni 2009.
"Never underestimate the power of stupid people in large groups." Sindi erman je ena sa hiljadu lica. Ken Lou je fan Erika Kantone. Stiven King je iveo u prikolici. Ubica Leona Trockog je proglaen herojem CCCP-a. Najbolji bendovi na slovo C. Plus standardne AGIT POP besmislice...

Agitpop 3

uto 23. juni 2009.
"Ko kontrolie sadanjost, kontrolie prolost. Ko kontrolie prolost, kontrolie budunost." Obeleavamo ezdeset godina od objavljivanja knjige "1984" Dorda Orvela, sluamo muziku iz filmova katastrofe i apokalipse, najavljujemo kraj sveta kakav znamo, a sve to uz barunasti glas Orsona Velsa iz "Rata svetova"... AGIT POP: Ne govorite o budunosti. Moda se ona nikada nee desiti.

Agitpop 2

uto 16. juni 2009.
Bloomsday 2009: Koga sve treba uhapsiti? Zato Berluskoni opstaje? Ko je najpoznatiji anonimni umetnik na svetu? Pola veka Island records... I jo puno besmislenih podataka.

Agitpop 1

uto 9. juni 2009.
Ovog utorka slavimo D Day, ogovaramo istoriare umetnosti, otkrivamo ko je britanska verzija Mire Markovi, i kako je Radovan Karadi postao knjievni junak. AGIT POP - smrt faizmu i jo ponekome...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Šta je 642 

BY VALENTINA OBRADOVI

 what is this? 
ned 16. juli 2017.

MOST WANTED

Britanija Marija Pavlovi Aleksandar Maaev Dejana Vuievi Ivan Grubanov Kristofer Hiens SFRJ 30. februar Stiv Dobs Amerika Mirko Ili Jugoslavija Dimitrije Vojnov Bibi Netanjahu Maja Maljevi Mit Romni TKV Bogomir Doringer Marina Markovi Apple Irena kori Amfilohije Bratislav Panteli Maja Kojovi 642 ia Ana Maria Rossi ore Stojanovi Parobrod Stanislav Mirkovi EU Evropska unija Irina Simi Kejt Mos Mats Staaub Ahmadinedad Nenad Radujevi Aleksandar orevi Jelena Novakovi Srbija Bret Iston Elis Beba Kapii Josip Broz Tito Kosovo Doktor Dum Agitpop Milena Vukmirovi Dejvid Kameron Vuk Jeremi Tijana T. Angela Merkel Tijana Kojovi Barak Obama Jelena urovi
NATO

European Union

Doba Nevinosti