Tribina "Praznična depresija vs praznična euforija"

Hemofarm fondacija realizovala je u okviru projekta „Na kafi sa psihologom“ tribinu na temu „Praznična euforija vs. praznična depresija“. U razgovoru su učestvovali prof. dr Tijana Mirović, psihološkinja Psihološkog savetovališta Mozaik, Dario Hajrić, sociolog, Jelena Đurović, filmska kritičarka i urednica portala Agitpop i Marija Bergam, glumica. Razgovor je moderirao Dragan Ilić, psiholog i novinar.

AGITPOP TV
sub 18. januar 2020.
   

If I said my heart was beating loud

RADIO
pet 10. januar 2020.
   

15. novembra 2019. u beogradskom Media centru održana je konferencija za medije povodom produkcije dokumentarno-igranog filma "Kadiš za Lotiku". Na konferenciji su govorile Irena Škorić, rediteljka filma, i Jelena Đurović, scenaristkinja.

AGITPOP TV
pon 18. novembar 2019.
   

Gosti: Jelena Đurović, Nebojša Radović, Miroslav Mogorović

AGITPOP TV
ned 10. novembar 2019.
   

Pitate me u pola noći "koju seriju da gledam, dosadno mi je" pa sam ja sastavila listu nekih koje su PREMIJERNO EMITOVANE 2019.

AGITPOP TV
čet 24. oktobar 2019.
   

Novo izdanje emisije AgitPop je dvostruka recenzija filma "Džoker" Toda Filipsa.

AGITPOP TV
ned 6. oktobar 2019.
   

"One genius and three Manchester United supporters' was what Martin Hannett called Joy Division. Even though that's not strictly speaking true, because Steve supported Macclesfield Town, but you know what he meant."

RADIO
ned 29. septembar 2019.
   

Vojnik krvari drugačije od civila. On nema izliv adrenalina kad čuje pucnje, naviknut je na buku, na brujanje rikošeta pa i na toplu bol od metka. Vojnik ne krvari brzo i intenzivno. U tajnim operacijama po tome možemo da shvatimo da li je neprijatelj amater ili profesionalac, bez obzira na to da li nosi uniformu. Ako krvariš brzo i ulaziš u stanje šoka čak i kada te je metal samo okrznuo, to znači da si civil. Iskrvarićeš ranije. Nestaješ ranije.

WORD
sre 11. septembar 2019.
   

Neke pesme prvi put čujemo na filmu a neke provalimo kada se stave u kontekst filmske scene koja nam se dopadne... Muzika u filmovima je važna komponenta a u ovoj emisiji "The Overlook: Songs and stories" slušate moj izbor najupečatljivijih scena i savremene muzike koja ih je pratila.

RADIO
pon 2. septembar 2019.
   

Televizija je moja velika pasija a neke pesme sam otkrila upravo gledajući serije... Ovo je specijal od skoro sat vremena a u miksu su TV hitovi Castle Rock, The Newsroom, Halt and Catch Fire, Euphoria i fenomenalne pesme koje su pratile upečatljive scene - Van Morisson, Pixies, Gene Pitney, Elvis Costello i drugi...

RADIO
čet 22. avgust 2019.
   

Podcast o omiljenim pesmama - pet melodija za bolesnike i one koji se tako osećaju :)

RADIO
pet 26. juli 2019.
   

Deveti film Kventina Tarantina ”Bilo jednom u Holivudu” je prikazan u Kanu uz ovacije publike i odlične kritike. Američka premijera je zakazana za 26.07. a publika u našoj zemlji će ovo ostvarenje moći da vidi 15. avgusta. U pitanju je "all star" kasting, tu su Leonardo Dikaprio, Bred Pit, Al Paćino a interesantno (i tužno) je da ćemo poslednji put na filmu gledati i nedavno preminulog Luka Perija.

AGITPOP TV
čet 11. juli 2019.
   

Jedna od omiljenih tema u regionalnim medijima su uspesi ovdašnjih filmskih radnika.

AGITPOP TV
uto 2. juli 2019.
   

Još uvek smo pod utiscima serije Černobil i zato vam u današnjoj MONDOPop epizodi Jelena predlaže dobre filmove o nuklearnim i ostalim katastrofama…Interesantno, ovih naslova nema mnogo i prilično je teško snimiti zaista kvalitetno ostvarenje koje će i da zabrine ali i zabavi publiku i kritiku.

AGITPOP TV
uto 2. juli 2019.
   

U novom izdanju MONDOPop Jelena nam prenosi svoje utiske sa lica mesta - iz Černobilja u Ukrajini. Takođe, govori se i o hit seriji "Černobilj" koja je koprodukcija HBO i britanske stanice Sky.

AGITPOP TV
uto 2. juli 2019.
   

OSKARI 2020: NOMINACIJE & PREDVIĐANJA

WORD
čet 16. januar 2020.
   

Nema mnogo neizvesnosti na ovoj listi (video sa listom je iznad) a imajući u vidu da sam početak jeseni provela gostujući po televizijama u uspešnom pokušaju da objasnim auditorijumu kako je "Džoker" Toda Filipsa epohalno filmsko ostvarenje. Mislim da je uspeh "Džokera" prevazišao najluđa očekivanja distributera, ovo je najgledaniji film u Srbiji od ponovnog uspostavljanja nezavisnosti 2006. godine. Naknadu za hajpovanje "Džokera" nisam primila, ali ne bih je odbila :)

AGITPOP TV
čet 26. decembar 2019.
   

(*) Naslov preuzet iz knjige "A History of New York" pisca Vašingtona Irvinga i smatra se najgorom prvom rečenicom u istoriji svetske literature (više o tome ovde)

WORD
ned 10. novembar 2019.
   

Za jutarnji program Jelena Đurović govori o filmu Džoker.

AGITPOP TV
ned 10. novembar 2019.
   

Šifra: Makica

642
sub 12. oktobar 2019.
   

Kinematografska parabola o nastanku ili nestanku jednog društva viđena iz ugla pojedinca ponekad se naziva i "epskim filmom". Predznak se koristi i za Građanina Kejna, Velikog Getsbija, There Will Be Blood... "Džoker" Toda Filipsa po svim merilima pripada ovom nizu, iako stvari gledamo ne iz ugla korumpiranog ili razočaranog bogataša, već malog čoveka koga je izneverio zdravstveni i svaki drugi sistem. Ovo je verovatno najznačajniji američki film druge dekade dvadeset i prv...

WORD
ned 6. oktobar 2019.
   

Pre dva meseca sam se vratila iz Njujorka ali tek sad razdužujem priloge koje sam tamo napravila. Ovo kašnjenje je opravdano jer sam u međuvremenu povredila nogu pa nisam mogla da radim.

AGITPOP TV
ned 15. septembar 2019.
   

"I could feel at the time

RADIO
ned 8. septembar 2019.
   

Pogledajte novi Agitpop o Tarantinovom hitu (spojlere najavljujemo kad ih ima)!

AGITPOP TV
pon 26. avgust 2019.
   

Deo ovog teksta objavljen je na portalu BalkanInsight .

WORD
ned 28. juli 2019.
   

Pogledajte novo izdanje emisije AgitPop, jer zajedno slećemo na Mesec. Pre pola veka, u noći između 20. i 21. jula 1969, ORAO JE SLETEO* a napravljen je i taj mali korak za čoveka i veliki za čovečanstvo. Ono o čemu su sanjali Galilej, Hevelije, Žil Vern ali i reditelji Melijes i Fric Lang ostvarila je posada američkog Apolo 11.

AGITPOP TV
sub 20. juli 2019.
   

Podcast "The Overlook: Five songs and stories", pola sata muzike i priče o fenomenalnim pesmama.

RADIO
uto 9. juli 2019.
   

Ostajemo u domenu "katastrofa" – govorili smo o Černobilu ali i filmovima katastrofe… Danas se Jelena bavi potencijalnim blokbasterima u koje je mnogo investirano a oni su izgubili po 100 miliona dolara i više.

AGITPOP TV
uto 2. juli 2019.
   

Pre četiri decenije, 25. maja 1979. premijerno je prikazan drugi film Ridlija Skota "Alien", na ovim prostorima tada preveden i kao "Osmi putnik" i kao "Tuđin".

AGITPOP TV
uto 2. juli 2019.
   

Milan Marić je jedan od najpopularnijih i najzauzetijih domaćih glumaca.

AGITPOP TV
uto 2. juli 2019.