AGITPOP TV


AgitPop 169: 15 novih serija (drugi deo)

Odlična serija "Lilihamer“ je bila prvi originalni sadržaj koji emitovan na Netfliksu, u februaru 2012. godine.

AGITPOP TV
sub 2. juli 2022.

Za emisiju "Knjiški ljudi" o građanskom aktivizmu u Crnoj Gori a osvrnuli smo se i na "najčešće postavljena pitanja": da li radim za Mosad i čiji sam čovek (žena) u crnogorskim političkim krugovima:)

AGITPOP TV
sub 14. maj 2022.

In this episode we have decided to talk about good things. Is it possible to stay on the positive side of life while people in Ukraine are dying in senseless war? Is the talk about the weather necessarily "small talk"? Can we plan anything more than a few days in advance or have our lives inevitably changed during the past two years?

RADIO
sub 14. maj 2022.

Ovog meseca* obeležavamo jubilej važan za sve ljubitelje filma. Pre pedeset godina premijerno je prikazan film "Kum“ Frensisa Forda Kopole, snimljen po istoimenom romanu Marija Puza.

AGITPOP TV
ned 6. mart 2022.

Veliki TV hit i serija koja je podigla prašinu među kritikom i publikom je "Pam and Tommy“ o prvom velikom skandalu koji je, putem interneta, protresao svet i ukazao na moguće opasnosti www kao što je potpuna povreda privatnosti. Lili Džejms i Sebastijan Sten su maskirani do neprepoznatljivosti pa na momente mislite da gledate dokumentarac.

AGITPOP TV
ned 13. februar 2022.

Pred vama je moj izbor filmova koji su mi se najviše dopali u prethodnoj godini. Agitpop je "subjektivni osećaj filma“, dakle ovo su ostvarenja koja su mene najviše dotakla, pomerila i preokupirala…Film Pola Šredera "The Card Counter" bi na mojoj listi bio jedanaesti.

AGITPOP TV
uto 11. januar 2022.

Približava se kraj godine, podvlači se crta – koji su to najbolji filmovi, uloge i kojim serijama smo se oduševljavali.

AGITPOP TV
ned 12. decembar 2021.

We talk about our favourite places in the world…Yugoslavia, where Jelena was born doesn’t exist anymore, how does one cope with that? Uri came to Israel from Argentina when he was a kid, but does he feel Argentinian at all?

RADIO
sub 20. novembar 2021.

In this episode we talk about an old and complicated question of identity. That is why episode is divided in two parts.

RADIO
sub 20. novembar 2021.

Virtual friendship between Jewish activist and film critic Jelena Djurovic and Rabbi Uri Ayalon became one cool radio show📻

RADIO
sub 20. novembar 2021.

Velika očekivanja od novog Bonda, i oprez što se tiče "Dine“ Denisa Vilneva.

AGITPOP TV
pon 25. oktobar 2021.

U današnjoj emisiji ću vas (neuspešno) učiti kako da imitirate Darta Vejdera uz pomoć čaše za viski ali ćemo se podsetiti i najboljih preokreta na filmu.

AGITPOP TV
ned 3. oktobar 2021.

Robert Waltl je glumac, reditelj, lutkar. Borac za ljudska i građanska prava. Vlasnik Mini teatra u najlepšoj ulici u Ljubljani, gde se ujedno nalazi i Jevrejski kulturni centar u koji su dobrodošli svi Jevreji bez obzira na afilijaciju. Pre sedam godina, Robert je sa Brankom Lustigom, a inspirisan Brankovim festivalom u Zagrebu, pokrenuo Hišu strpnosti - Kuću tolerancije. Ovo je filmski festival ali i festival jevrejske kulture i promocije tolerancije.

AGITPOP TV
pon 20. septembar 2021.

U novoj emisiji dajem ocenu trenutno najpopularnijih novih serija koje su se pojavile krajem leta. O nekima imam popularno a o drugima “nepopularno” mišljenje.

AGITPOP TV
pon 20. septembar 2021.

Na predlog gledalaca sam posle dugo vremena snimila jedan Top 10 koji sam podelila u dve emisije. U pitanju su moje omiljene komedije - gledala sam ih više puta (a neke i više desetina puta) i uvek me oraspolože.

AGITPOP TV
sub 21. avgust 2021.

Ova emisija se prvobitno zvala "Vruće serije za tople dane“ a onda sam shvatila da je to malo jadno ali i da nije skroz tačno. Ne preporučujem vam sve što spominjem, nešto čak prilično kritikujem, ali je poenta da čujete šta je to novo u prvoj polovini 2022. godine.

AGITPOP TV
sub 2. juli 2022.

Objavljeno na portalu Makanje19.04.2022

WORD
sub 14. maj 2022.

"Ne mogu da dođem. Moji neprijatelji me jure.“

AGITPOP TV
sre 6. april 2022.

Russian aggression on Ukraine opened many old wounds for the people in the Balkans but for Israelis as well. Hero of the moment and moral leader of the free world Volodymyr Zelensky is Jewish.

RADIO
pet 4. mart 2022.

Ovo je moj izbor najboljih premijerno prikazanih serija u protekloj godini. Ipak, postoji mali amandman – listu sam pravila i emisiju snimala dok sam još uvek gledala HBO Max hit "Station Eleven“ (poslednja epizoda je emitovana 13. januara 2022). Ta serija je zaista fenomenalna i da sam je odgledala celu ne bi se našla na petom nego na trećem mestu godišnje liste.

AGITPOP TV
pon 24. januar 2022.

Serija "Succession“ se završila i počinje apstinencijalna kriza. Neki smo mislili da je zlatno doba dramske televizije okončano sa "Mad Men“ ili poslednjom sezonom "The Americans“. Ipak, Jesse Armstrong je za nas imao iznenađenje i sada su "Naslednici“ gore na pijedestalu, sa najvećima.

AGITPOP TV
pon 20. decembar 2021.

Moj sagovornik je Prof. Dr. med. Stephan Döring, šef katedre za Psihoanalizu i psihoterapiju na Medical University of Vienna. Govorimo o filmu i Covid pandemiji, antivakserima i zašto ljudi sa OCD bolje prolaze kroz katastrofične situacije.

AGITPOP TV
pon 6. decembar 2021.

Where we talk about new James Bond, why Daniel Craig decided to do "The Scottish Play" (euphemism for Macbeth) immediately after 007. We return to the topic of Judaism, different streams and denominations and does separating men and women creates or builds sexual tension.

RADIO
sub 20. novembar 2021.

In this episode we talk about outage. Facebook, WhatsApp and IG were dead for 6 hours. Many people panicked because they could not communicate, some people were frightened for their data. Is your private communication really safe? Can we learn something from the Mossad:)

RADIO
sub 20. novembar 2021.

Deo predavanja koje je održano 05.10.2021. na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost , Cetinje

WORD
sub 6. novembar 2021.

Gošća: Marija Živković, psihološkinja

AGITPOP TV
uto 19. oktobar 2021.

Dve serije sa AppleTV+ o kojima govorim mogu da vam budu interesantne jer imaju veliku i dobru hipoteku autora.

AGITPOP TV
uto 28. septembar 2021.

Napomena: Serija "Ted Lasso" je nedelju dana posle emitovanja ove emisije "pokosila" Emije sa čak sedam pobeda u oblasti komedije.

AGITPOP TV
pon 20. septembar 2021.

Ako ste voleli filmove od desetog do šestog mesta koje sam prezentovala u prethodnoj emisiji, ovaj nastavak ćete obožavati!

AGITPOP TV
sub 28. avgust 2021.

Pratimo obnovljenu romansu između Bena Afleka i Dženifer Lopez, i tabloidi nas zasipaju fotkama. Ipak, njih dvoje su zaista veoma zanimljivi multitalentovani umetnici i zato pravim presek dve impresivne karijere.

AGITPOP TV
čet 12. avgust 2021.