Nova emisija počinje snimkom mojih pravih utisaka kada sam pogledala prve kadrove najnovijeg "Borata”, a sledi i kraća recenzija i podsećanje na fenomen koji ovaj lik predstavlja.

AGITPOP TV
ned 25. oktobar 2020.

Evropski filmski festival na Paliću je jedan od retkih koji su ipak održani ove letnje sezone, i to je bila fenomenalna prilika da se upoznam i sa evropskim filmovima kojima se retko bavim u emisiji. U strogo kontrolisanim uslovima zbog epidemije sam objavila ime pobednika, kao predsednica žirija za selekciju "Sudari i paralele". Pripala mi je čast da budem u žiriju sa iskusnim kritičarima, Zoranom Jankovićem i Gregom de Cuirom Jr.

AGITPOP TV
čet 15. oktobar 2020.

U današnjoj emisiji preporučujem filmove koje sam gledala na Netfliksu tokom septembra. Na početku, "The Devil all the Time" Antonija Camposa. (Antonio je prethodno režirao odličan biopik "Christine", o samoubistvu novinarke Kristine Čubuk koje se dogodilo u uživo, dok je vodila program na TV stanici na Floridi).

AGITPOP TV
čet 1. oktobar 2020.

Jubilarno izdanje emisije obeležavam fenomenalnim susretom muzike, mode i filmske umetnosti koji se dogodio pre tačno trideset godina. Reditelj Dejvid Finčer i Džordž Majkl su se upisali u istoriju pop-kulture spotom za pesmu "Freedom! '90" koji je premijerno prikazan u oktobru 1990. Saznajte sve o snimanju ovog spota: kako je jedna naslovnica britanskog Voga inspirisala Majkla, čije je čizme nosila Naomi, da li se Sindi smrzavala u kadi, i gde je otišao najveći deo budžeta za kostim...

AGITPOP TV
pon 14. septembar 2020.

Beldocs je festival koji se ne propušta, a ove godine filmovi će se prikazivati u otvorenim bioskopima, na nekoliko gradskih lokacija. Održava se od 3-10. septembra.

AGITPOP TV
sub 29. avgust 2020.

Najznačajniji naučnik sa ovih prostora, enigma, inspiracija. Nikola Tesla je životopisan u mnogim filmovima a pred nama je najnovije ostvarenje – "Tesla" u režiji Majkla Almejrede.

AGITPOP TV
čet 20. avgust 2020.

Novo izdanje Agitpop serijala - sumiramo prvu polovinu filmske i televizijske 2020. godine. Ove nedelje vam svoje favorite predstavlja scenarista Dimitrije Vojnov.

AGITPOP TV
pon 10. avgust 2020.

U martu smo se rastali sa bioskopskim salama, zaključali u kuće i počeli da gledamo apsolutno sve što su nam ponudili striming servisi i televizije. Stigla je polovina godine i zamolila sam svoje drugare i kolege da napravimo "presek stanja“. Stručni štab čine Dimitrije Vojnov, Kosta Peševski, Daško Milinović, Nikola Ljuca i Marko Grba Singh a njihov izbor možete gledati narednih nedelja na Agitpop.

AGITPOP TV
ned 2. avgust 2020.

Michaela Coel je autorka i tumači glavnu ulogu u seriji koju hvale i Seth Rogen i Ricky Gervais – "I May Destroy You" (HBO). U samo par nedelja Coel je postala je glas milenijalaca koji razumeju i generacija X ali i bumeri . U velikom intervjuu za magazin Vulture kaže da je od...

AGITPOP TV
pon 6. juli 2020.

Svetlana Davidovac je penzionerka iz Beograda koja je u proteklom periodu postala „slučajni influenser“ na Instagramu . Ovu društvenu mrežu je počela da koristi u avgustu 2019, a od tada su o Svetlani pisali mediji u celom ...

AGITPOP TV
ned 21. juni 2020.

Teška i osetljiva tema o kojoj se često piše ovih dana i zato biram filmove serije za koje mislim da su ključni za razumevanje onoga što nazivaju „sistemski rasizam“ u Americi. Pored "udarne petorke" preporučujem i još neka nezaobilazna dela koja morate pogledati ako zaista želite da razumete šta je to što potresa američko društvo i to ne samo ovih dana, već nekoliko vekova.

AGITPOP TV
pet 19. juni 2020.

Epska melodrama Dejvida O. Selznika po Pulicerom ovenčanom romanu Margaret Mičel je po svim merilima bila kinematografska revolucija. Par meseci posle premijere „Prohujalo sa vihorom“ (PSV) postaje dobitnik najvećeg broja Oskara (osam regularnih i dva počasna), tu je prvi Oskar za nekoga ko je afroameričkog porekla (Hati Mekdenijel). Kada se uračuna inflacija ovo je film koji je najviše inkasirao u istoriji kinematografije, po Ginisovoj knjizi rekorda ukupna zarada je 3.7 milijar...

WORD
čet 18. juni 2020.

Ana Kendrik - nominovana za Oskara za sporednu ulogu u filmu „Up in the air“ a svet je osvojila humorističko-muzičkim serijalom „Pitch Perfect“ (Savršen korak).

AGITPOP TV
uto 9. juni 2020.

DA LI GLEDATI SERIJU "RUN"?

AGITPOP TV
pon 1. juni 2020.

Tema novog izdanja AgitPop je serija koju je u rekordnom roku pogledalo više od 30 miliona ljudi. U pitanju je „Normal people“ po bestseleru Sali Runi, a u produkciji kanala BBC 3 (emituje se i na Hulu).

AGITPOP TV
sub 30. maj 2020.

Od juče na Netflix, a već danas moj utisak o filmu koji sam stvarno dugo čekala. Scenario je najavljen pre skoro 15 godina, a Stiven Spilberg je iz sezone u sezonu odgađao početak snimanja zbog gustog rasporeda. Scenarista Aron Sorkin se na kraju dohvatio rediteljske palice, dok je Spilberg preko svog studija Dreamworks jedan od producenata.

AGITPOP TV
sub 17. oktobar 2020.

Kada ih poslovni menadžer prevari i izgube 500 miliona dolara porodica Rouz ostaje na ulici. Federalci im ostavljaju samo puno preskupe odeće, perike koje nosi mama, bivša glumica sapunskih opera, kao i gradić "Šits Krik" – bezvredni budžak koji je otac Džoni kupio davno za rođendan svom sinu Dejvidu i to iz čiste zafrkancije.

AGITPOP TV
pon 12. oktobar 2020.

U emisiji govorim o dve serije koje su svoj put do HBO našle preko britanskih kanala ITV i Sky Atlantic. Za početak je to mini serija od tri epizode "Des". Scenario je baziran na literarnom predlošku "Killing for company" Brajana Mastersa a govori o masovnom ubici Denisu Nilsenu koji je bio zao, inteligentan - tragičan primer "narcističkog poremećaja ličnosti".

AGITPOP TV
pon 28. septembar 2020.

Posle 5 meseci smo se vratili u bioskopske sale! Navikli ste da se političari "vanredno" obraćaju a ovaj Agitpop je nešto slično tome. Reč-dve o novom sinepleksu (poštuju se sve CoVid mere), dajem preporuke gde da sedite a naravno tu je recenzija ili kritika filma Kristofera Nolana "Tenet"

AGITPOP TV
sub 5. septembar 2020.

Za početak jedna super vest – posle četiri meseca se ponovo otvaraju bioskopi! Šta ćemo prvo gledati? Verovatno "Tenet" Kristofera Nolana a preporuku ili kritiku očekujte u septembarskom izdanju Agitpop.

AGITPOP TV
sre 26. avgust 2020.

Ove sedmice svoj TOP 5 + 1 najboljih filmova 2020. prezentuje Marko Grba Singh – umetnički direktor Beldocs.

AGITPOP TV
pon 17. avgust 2020.

Ove nedelje ću ožaliti upokojenog Alana Parkera ("Anđeosko srce", "Ponoćni ekspres", "Misisipi u plamenu", "Evita") a onda nam svoj izbor najboljih filmova i serija u prvoj polovini godine predstavljaju Daško Milinović i Nikola Ljuca.

AGITPOP TV
pet 7. avgust 2020.

Često mi pišete u inboks da preporučim i komentarišem serije, donekle težak zadatak ako su sezone neujednačenog kvaliteta… Zbog toga je odgovor na pitanje da li gledati "The Sinner" složeniji od da ili ne .

AGITPOP TV
sre 8. juli 2020.

Dejvid Fogel je švajcarski reditelj i scenarista jevrejskog porekla a autor je zanimljivog dokumentarca „Shalom Allah“ . Film govori o problemima i predrasudama na koje nailaze Švajcarci koji se konvertuju i postaju muslimani, i počinju da žive u duhu Islama. Veoma provokativna tema i odličan film naišli su na pozitivan odjek kritike i publike a "Šalom Alah" je predstavljen na festivalu „Hiša strpnosti“ (House of Toleranc...

AGITPOP TV
sre 1. juli 2020.

Kenija Baris je pisac, glumac i producent poznat po serijama „Black-ish“, "Grown-ish" i "Mixed-ish".

AGITPOP TV
sub 20. juni 2020.

Teška i osetljiva tema o kojoj se često piše ovih dana i zato biram filmove serije za koje mislim da su ključni za razumevanje onoga što nazivaju „sistemski rasizam“ u Americi. Prvo i osnovno delo na ovu temu je svakako „Ubiti pticu rugalicu“ Harper Li, ali bih pre preporučila roman nego film, iako je dosta veran literarnom predlošku.

WORD
čet 18. juni 2020.

Znamo da je Stiv Karel odličan komičar a Džon Malkovič je prijatno iznenadio.

AGITPOP TV
čet 11. juni 2020.

Šta dobijemo kada ukrstimo Casa di Papel i slabo promišljenu Dinastiju? Seriju White Lines na Netfliksu. Mnogo se očekivalo od ovog TV pregnuća, a dobili smo treš u kome volimo da uživamo: seks sa TV 1000, lokalnog izbacivača koji ima toliko veština - samo što ne veze goblene, nekog rendom klinca koji dolazi iz Engleske da bi zaveo dve porodice od dece do askurđela a onda i otvorio četiri diskoteke u roku od par meseci. Tu su i rumunski mafijaši u ...

AGITPOP TV
ned 7. juni 2020.

Tokom izolacije smo se radovali seriji koja se bavi borbom za ženska prava u Americi a ovaj važan pokret su predvodile Beti Fridan, Širli Čizom, Bela Abcug i Gloria Stajnem.

AGITPOP TV
sub 30. maj 2020.

Svima se sve smučilo. Sigurna sam da ste prozreli pozitivne mantre, online jogu, pite na Instagramu, manipulacije političara i struke. Ne gledate vesti, ne čitate brojke. Primetili ste - svi su se nekako ogolili od sredine marta... Mogli smo da vidimo i čujemo kako poznate ličnosti poniru u ambise gluposti, ali i lepe priče o odvažnim običnim ljudima iz komšiluka. Scenariji se tako pišu sami, a možda se i pre pronalaska vakcine snimi neki dobar film na temu ove nečuvene svetske krize.

WORD
pon 27. april 2020.